Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Szijjártó a büdzséről

Az Országgyűlés költségvetési vitájában Szijjártó Péter, szűkebb hazánk küldötte, a „legfiatalabb” cím és a legfrissebb közgazdászdiploma „büszke” birtokosa volt a Fidesz-frakció zárószónoka. A képviselő a „hatalmi arrogancia” költségvetésének nevezte az előterjesztést.
– A frakció – talán a költségvetési és pénzügyi bizottságban kifejtett munkám eredményeként – megtisztelt azzal, hogy felkért a hozzászólásra. Mondhattam már egyébként kisebbségi véleményt a 2001-es zárszámadás, illetve az egyszerűsített vállalkozói adó, az eva kérdésében is. Az eva ugyanis teljesen ellentmond az unió követelményeinek, lehet tehát, hogy két év múlva az egésztől elbúcsúzhatunk.
A jövő évi költségvetés pedig nem más, mint a hatalmi arrogancia költségvetése. A kormány úgy terjesztette be, hogy két napot hagyott az ellenzéknek a több ezer oldalas, négykötetes mű tanulmányozására. A Fidesz-frakció a felzárkózás költségvetését várta a kormánytól: a kiemelt állami szerepvállalást a beruházások, valamint a kis- és középvállalkozások támogatása területén. A kis- és középvállalkozások támogatása, a gazdaságfejlesztési célelőirányzat, a vasútépítés, az autópálya-építés azonban egyaránt csökken.
– Egyébiránt nemcsak bíráltunk, javaslatunk is van: legyen a tervezett költségvetési hiány 5 százalék, ezzel plusz 100 milliárd forintot tudna a kormányzat visszapörgetni a gazdaságba. Ehelyett a kormány a választópolgárokkal akarja megfizettetni választási ígéreteit – tette hozzá a honatya.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az uniós disznó nem ehet moslékot

A gazdák értetlenkedve fogadták a hírt, hogy hamarosan nem etethetik moslékkal a disznókat. A… Tovább olvasom