Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Szigorúbb büntetés a hajléktalanoknak: elzárás, pénzbüntetés

Az Országgyűlés jövő heti, kétnapos ülésén megkezdi a szabálysértésekről szóló törvény módosításának általános vitáját.
Az Országgyűlés jövő heti, kétnapos ülésén megkezdi a szabálysértésekről szóló törvény módosításának általános vitáját.

A törvénymódosítás értelmében elzárással, vagy akár 150 ezer forint bírsággal is sújtható, ha valaki fél éven belül kétszer "életvitelszerű lakhatásra" használ közterületet.

Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke a házbizottság szerdai tanácskozását követően az MTI-nek elmondta: a kormány bejelentette, hogy pénteken benyújtja a 2012-es költségvetés fejezeti köteteit és a megalapozó törvényeket is. A parlament hétfői ülésén szavaznak a képviselők az uzsorával összefüggő egyes törvények módosításáról, valamint a "Civitas Invicta" - Szigetvár, a leghősiesebb városról szóló törvényjavaslatról.

Emellett az Országgyűlés várhatóan dönt az innovációs és fejlesztési eseti bizottság tisztségviselőiről és tagjairól is. A hétfői ülésnapon folytatódik az Alkotmánybíróságról szóló törvény általános vitája és megkezdődik a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény módosításának tárgyalása is. Ez utóbbi a munkakör és vezetői beosztás szerinti pótszabadságok mértékét rendezi.

Kedden a parlament az agrárgazdaság 2010. évi tevékenységéről szóló és a Magyarország területén élő nemzeti és etnikai kisebbségek helyzetéről szóló jelentések tárgyalásával folytatja a munkáját.

Olvasóink írták

 • 14. SiLa 2011. október 13. 21:29
  „Sajnos a többséget nem lehet vissza irányítani a normális életbe, mert nem is akarják. Kérem érdeklődjenek azoknál az embereknél, akik foglalkoztak hajléktalanokkal, hogy nekik mi a véleményük a témával kapcsolatban.”
 • 13. Sikloernyos 2011. október 13. 16:03
  „Itt az a baj, hogy rovid idon belul tele lesz olyan hajlektalanokkal az orszag, akik nem maguk tehetnek rola, hogy utcara kerultek. Lesz egy halom bedolt devizahiteles, es oket fogjak megbuntetni. Erre megy ki. Hosszu tavon arra megy ki az egesz jatek, hogy ellehetetlenitsek a kozeposztalyt, gyakorlatilag megszuntetik, es a szuk elit reteget leszamitva csak nincstelen, olcso munkaerobol fog allni az orszag.”
 • 12. elihu 2011. október 13. 12:54
  „Látom nem sok embernek tűnt fel, hogy van e értelme egy hajléktalant 150 -es bírsággal súlytani! Továbbá az elzárás biztos hogy büntetés lesz? Ez inkább jutalom nem? <moderálva> Dehát ez minősíti a rályuk szavazókat is nem de? De.”
 • 11. PaPa 2011. október 13. 07:41
  „Egy-egy hajléktalant el kellene helyezni egy-egy politikus, polgármester, pártvezetőknél és már meg is van a megoldás. Kb egyforma arányban vannak létszámilag.”
 • 10. Dwatson 2011. október 12. 20:37
  „SiLa
  A hajléktalanokat azért büntetni mert hajléktalanok? Politikai köpködés nélkül nem megy,mert ezt is csak a Fidesz tudja megtenni,akár a rokkantnyugdíjak elvételét vagy a tervezett nyugdíjcsökkentést.Megérteném ha előzőleg lakást és munkát adna nekik...”
 • 9. SiLa 2011. október 12. 20:08
  „Ha a kormány nem tesz semmit a hajléktalanokkal. és az utcán élik nyomorult életüket, azért háborognak, hogy nem szép látvány, ha hajléktalan szállót épít, akkor azért hangoskodnak, hogy a sok pénzt másra is lehetne költeni, ha büntet, akkor az a baj.
  Szeretnék egyszer olyan hozzászólást olvasni, ami mindenki számára elfogadható megoldást nyújtana.
  Az a legegyszerűbb, hogy politikai hovatartozás függvényében köpködni, és mocskolódni.
  Az, aki a hajléktalanok helyzetén akar javítani, vagy megoldani a problémájukat, az kösse fel azt a bizonyos alsóneműt.”
 • 8. fjudit2 2011. október 12. 19:29
  „Normális ez a kormány???????????????? Ezek hajléktalanok!!! Azért laknak utcán,közterületen!!!! Akkor adjon nekik lakást, munkát. És ezt a büntetést miből tudnák behajtani??? Ezek komolyan mondom, hogy már nem ép elméjüket. Tényleg a szociálisan rászorultakat tapossák a sárba.................hajléktalan,rokkant,stb. Remélem majd kiderül nagyjaink csalásai, és ők is az utcán végzik!!!”
 • 7. dorombolok 2011. október 12. 18:08
  „A baj nem jár egyedül!”
 • 6. SC 2011. október 12. 17:46
  „4. öröksoproni
  Dolgozni?Egy,a többségük szakképzetlen.Kettő,egészségi állapotuk nem megfelelő.Három,ki alkalmazná őket?t Az utcán élők túlnyomó többségben alkohol betegek.Sok köztük a piti tolvaj és egyéb ügyeskedő.Meglátszik a hozzászólásodon,hogy nem igen találkoztál még velük.Én két évig napi kapcsolatban voltam velük,kb ötvenük közül egy tudott visszakapaszkodni a való világba.A többi sajnos egyre lejjebb süllyed és az utca nem ad hosszú éveket,főleg ősszel,télen.Az elzárás nem megoldás,a pénzbüntetés egyenesen nevetséges.Jelzem,hogy minden fogvatartottat az adófizetők tartanak el,ez sem megoldás.
  Madarász!
  Tudod é,hogy rengetegen vannak köztük,aki bizony vastagon tettek azért,hogy most az utca legyen a "lakhelyük"? Persze nem mindenki.”
 • 5. Dwatson 2011. október 12. 17:09
  „A hajléktalanok,betegek,rokkantak,munkanélküliek és diákok miatt vagyunk sz@rban,ezért őket nem hagyhatjuk az út szélén,beletiporjuk őket a sárba,ettől egyszeriben felvirágzik az orsós országa meg a mennyek országa,de a miénk marad! Nem értem hogy milyen keresztények azok akik egy ilyen alávaló kormánnyal közösséget vállalnak?”
 • 4. öröksoproni 2011. október 12. 16:10
  „Bravó, belerúgni a nyomorultba még jobban! Miért nem dolgozni viszik őket? A nagy részük menne, csak nem tud hova!”
 • 3. Madarász 2011. október 12. 14:52
  „Ez vicc?! Ha egyszer szerencsétlen hajléktalan, akkor hol a fenében lakjon?”
 • 2. hobelebanc 2011. október 12. 13:51
  „majd adunk hozzá még egy keveset a kevésből. Legalább nekik legyen jó!”
 • 1. soproni 2011. október 12. 13:38
  „Kíváncsi leszek,hogy fogják behajtani rajtuk a 150 ezres bírságot.Az elzárásnak biztos örülnek majd,mert lesz szállásuk,élelmük és tudnak tisztálkodni.A gond csak az,hogy az ellátásuk nem biztos,hogy kijön 150ezerből!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állami kamattámogatású forinthitel-programot hirdet a kormány

A támogatást igénybe lehet venni új lakás vásárlásához, építéséhez, használt lakás vásárlásához,… Tovább olvasom