Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Szigorú ellenőrzés az utakon

Utazó betörők elfogását célozza az a szigorú rendőrségi ellenőrzés, amelyet a Sopron felé vezető utakon tartanak. A rendőröknek már sikerült néhány bűnözőt elfogniuk.
– A Soproni Rendőrkapitányság nagy figyelmet fordít az úgynevezett utazó bűnözés kiszűrésére. Sajnos, ez a jelenség igen nagy problémát okoz, hiszen egy-egy lakásbetörés vagy más bűncselekmény elkövetése után a tettesek máris odébbállnak. Mindez jelentős többletterhet jelent a bűnelkövetők felderítésénél – nyilatkozta a Kisalföldnek Farkas Gábor alezredes, rendőrkapitány. – A napokban ezért a Sopronba bevezető utakon ellenőrző pontokat állítottunk fel. A feltartóztatott járművekben egyrészt körözött személyeket keresünk, továbbá olyan eszközöket, amelyekkel különböző bűncselekményeket lehet elkövetni, például lakásbetöréseket. Természetesen szemügyre vesszük a járművekben található csomagokat is, esetlegesen bűncselekményből származó zsákmányt is keresve.
Az eddigi akciók eredményesek voltak. Mint azt a rendőrkapitány elmondta, két betörés tetteseit is sikerült elkapniuk az áteresztőpontokon. Az elkövetők között az ország más tájairól érkezett személyeket is találunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„ Hóhér”: német ellenfél

A Pro-Box Promotion január 20-án, Pápán rendezi bemutatkozó gáláját, melynek programjában a veretlen… Tovább olvasom