Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Szigethalmi késelés - előzetesben az egyik gyanúsított

Sávoly Gergely már jobban van, noha szíven akarták szúrni; a másik sportolót az intenzíven kezelik. Az egyik késeléssel gyanúsított fiú előzetesben van.
18:20 - A  szigetszentmiklósi sportklub, a Sziget SC sportolója a szilveszteri  szigethalmi verekedésben megsérült 19 éves birkózó - erősítette meg  Joszkin János, a klub birkózó szakosztályának vezetőedzője  csütörtökön az MTI-nek a Csepel.info információit. A másik sérült az  MTK 17 éves ökölvívója.  

Joszkin János elmondta, hogy bár egyik sportolótársa már  volt benn a sérült birkózónál a kórházban, a 19 éves sportoló még  nem látogatható.   

15:55 - A  szilveszter éjjeli szigethalmi verekedés helyszínéről a fővárosi  Merényi Gusztáv Kórházba szállított sérültek egyike már jobban van,  míg a másikat még mindig az intenzív osztályon kezelik életveszélyes  sérülés miatt - közölte az intézmény traumatológiájának  ügyeletvezető főorvosa csütörtökön az MTI megkeresésére.  

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház (amelyhez  a Merényi kórház is tartozik) főigazgatójának küldött írásos  érdeklődésre válaszul Müller Péter orvos igazgató továbbította az  MTI-nek Juhász Imre traumatológus ügyeletvezető főorvos  összefoglalóját. E szerint január elsején kora reggel mentő  szállította be hozzájuk a két, "inzultus során" megsérült beteget.  Mindkettőjük tudata tiszta volt a felvételkor, mindketten  beszámoltak a történtekről.  

Az ügyeletvezető főorvos azt írta: a 17 éves sérült (az  ökölvívó) testén számos, a fejet, a mellkast és a végtagokat érintő  "szúrt sebzéseket" találtak, ezek izomsérüléseket okoztak, a  testüregbe nem hatoltak be. A beteg sérüléseit műtőben látták el, a  sérült jelenleg jó általános állapotban van, láztalan, sérülése  nyolc napon túl gyógyuló. A 19 éves sérült - a birkózó - hasfalán  áthatolt a szúrás, emiatt "hasi feltárás történt", és a hasüregben  szervsérüléseket is találtak. A sérült jelenleg az intenzív  osztályon van, állapota kielégítő. Sérülése súlyos, életveszélyes.  

15:15 - Előzetes  letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság csütörtök délben azt a fiatalt, aki a gyanú szerint január elsején hajnalban  egy szigethalmi szórakozóhelyen kitört tömegverekedésben megkéselt  egy férfit - közölte a bíróság szóvivője az MTI-vel.  

Kende Katalin elmondta: J. János helyi lakost emberölés  kísérletének gyanúja miatt kedden vette őrizetbe a rendőrség, majd  javaslatot tett az előzetes letartóztatására, és ezzel a megyei  főügyészség is egyetértett. A 17 éves gyanúsítottnak a döntés  értelmében az egyelőre 30 napos előzetes idejére javítóintézetbe  kell vonulnia, a bíróság határozatának ezen része ellen az ügyészség  fellebbezett - tette hozzá.  

A további támadót vagy támadókat még keresik.  

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság  szóvivője szerdán azt közölte, hogy az őrizetbe vett (most előzetes  letartóztatásba helyezett) fiatalkorú adataik szerint kedd hajnalban  a sörözőben szóváltás, dulakodás után többször mellkason szúrt egy  férfit, aki ennek következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket  szenvedett. Az adatgyűjtés során azóta kiderült, hogy ugyanakkor és  ugyanott egy másik férfit is bántalmaztak, ő szintén életveszélyesen  megsérült. Támadójának személyazonossága egyelőre nem tisztázott. A  nyomozást szakértők bevonásával folytatja a rendőrség.  

Az MTI érdeklődésére csütörtökön a rendőrségi szóvivő csupán  annyit közölt, hogy az ügyben nincs újabb publikus információja a  rendőrségnek.  

14:30 - A Szigethalmon megszúrt sportoló a nyolc késszúrás ellenére, amelyből négy a szíve tájékán érte, jól van - közölte az MTK ökölvívó-szakosztálya a honlapján.

A szakosztály elnöksége szerdán a kórházban látogatta meg a kedd hajnalban megkéselt sportolót. Mint írták, "remélni lehet, hogy holnap kiveszik belőle a csöveket is, és ha nem lép fel komplikáció, akkor hétvégére már haza is mehet".

A közlemény szerint az ökölvívó a történetre kihagyásokkal emlékszik csak. Szilveszter este baráti társaságukban az étterem felső részében búcsúztatták az elmúlt esztendőt. Az étterem alsó részét egy mintegy 30 tagú társaság vette ki.

Hajnalban három fiatal, két fiú és egy lány lementek az alsó részben található mosdóba. A lent szórakozókat zavarta, hogy nem tudnak bemenni tőlük a kis helyiségbe. Előbb az ajtót verték, mire a fiatalok kiszóltak, pillanat, mindjárt végeznek. De ekkor rájuk rúgták az ajtót, és a hozzájuk legközelebb álló Sávoly Gergőt minden figyelmeztetés vagy előzetes szóváltás nélkül többször megszúrták - olvasható a honlapon.

A sportoló úgy emlékszik, hogy ekkor érte több szúrás a birkózó barátjukat is. Ki tudtak menekülni a mosdóból, de kint is folytatódott a verekedés. A zajra akkor már többen odaérkeztek az étterem felső részéről, a szakosztály szerint így hiába akarta az elkövető a már több sebből vérző ökölvívót újra megszúrni, erre nem maradt lehetősége.

Az elkövetetett bűncselekménnyel két embert gyanúsít a rendőrség. "Az egyiket a helyszínen őrizetbe vették, a másik egyelőre menekül" - írta a szakosztály. A honlapon olvasható közlemény szerint a letartóztatott elkövető és a szökésben lévő elkövető családja megfenyegette a sportoló családját, hogy vér fog folyni még, ha vallomást mer tenni a rokonuk ellen.

A közlemény azt is rögzíti, hogy már biztos: a másik sérült, az MTK birkózója soha többet nem sportolhat versenyszerűen. "Egy nagy tehetséget veszített ezzel el a magyar élsport" - írták.

A szakosztály közleménye szerint az ökölvívó már arra készül, hogy márciusban versenyen indul. A szakosztály reményét fejezte ki, hogy ha még márciusban nem is, de hamarosan újra ringbe léphet a sportoló, és idén újra magyar bajnok lesz, ahogy lett 2011-ben is.

Korábban:

Az MTK két sportolója sérült meg szilveszter éjjel Szigethalmon egy tömegverekedésben, egyikük, egy ökölvívó túl van az életveszélyen, a másiknak az állapota még kritikus.

Az MTK ökölvívó-szakosztálya szerdán a honlapján azt közölte, hogy egy, a klub kötelékébe tartozó sportoló szüleinek a vendéglátó-ipari helyiségében a szórakozó sportolókba belekötött egy másik társaság, a szóváltás vége késelés lett. A 17 éves támadó többször megszúrta az ökölvívót, akinek a nyaki artériája megsérült, egy másik szúrás pedig majdnem a szívburkát is átszakította. Az MTK Facebook-oldalán azt írták, hogy a verekedésben egy másik sportolójuk is megsérült, az ő életéért még küzdenek az orvosok. A hvg.hu úgy tudja, hogy a másik sérült a klub egyik birkózója.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban az esetről azt mondta, "több ember sérülésével járó tömegverekedés tört ki Szigethalom egyik szórakozóhelye előtt". A bűncselekménnyel összefüggésben már kedden gyanúsítottként hallgattak ki, majd őrizetbe vettek egy 17 éves szigethalmi fiatalembert, a megyei főkapitányság emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ellene.

A szóvivő szerdán azt közölte, hogy az őrizetbe vett fiatalkorú a rendelkezésre álló adatok szerint kedd hajnalban a sörözőben szóváltás, dulakodás után többször mellkason szúrt egy férfit, aki ennek következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az adatgyűjtés során azóta az is kiderült, hogy ugyanakkor és ugyanott egy másik férfit is bántalmaztak, ő szintén életveszélyes sérüléseket szenvedett. Támadójának személyazonossága egyelőre nem tisztázott. A nyomozást szakértők bevonásával folytatja a rendőrség - mondta Beluzsárné Belicza Andrea.

Korábban:

Többször mellkason szúrt egy férfit egy szigethalmi sörözőben szilveszter éjjel egy 17 éves helyi lakos. Azóta őrizetbe vették, és emberölés kísérletének gyanúja miatt eljárást indítottak ellene - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a korábbi információkat kiegészítve szerdán az MTI-vel. Egy másik késelőt még keres a rendőrség.

Beluzsárné Belicza Andrea az esettel kapcsolatban kedden úgy fogalmazott: "több ember sérülésével járó tömegverekedés tört ki Szigethalom egyik szórakozóhelye előtt". A nyomozók az új év első napján még nem ismerték a részleteket, mert az érintettek kihallgatása, elszámoltatása, illetve a körülmények tisztázása tartott. A bűncselekménnyel összefüggésben azonban már kedden gyanúsítottként hallgattak ki, majd őrizetbe vettek egy 17 éves szigethalmi fiatalembert, a megyei főkapitányság emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ellene.

A szóvivő szerdán azt közölte, hogy az őrizetbe vett fiatalkorú a rendelkezésre álló adatok szerint kedd hajnalban a sörözőben szóváltás, dulakodás után többször mellkason szúrt egy férfit, aki ennek következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az adatgyűjtés során azóta az is kiderült, hogy ugyanakkor és ugyanott egy másik férfit is bántalmaztak, ő szintén életveszélyes sérüléseket szenvedett. Támadójának személyazonossága egyelőre nem tisztázott. A nyomozást szakértők bevonásával folytatja a rendőrség - mondta Beluzsárné Belicza Andrea.


Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. xverax 2013. január 06. 15:03
  „az egyik sebesült nyár elején "állítólag " másodmagával elvert 1 embert és elvett tőle 5000
  forintot.... a gyanú szerint. érdekes fordulat akkor. picit kapott vissza az élettől
  a kis köcsög ...”
 • 27. Lone_wolf.. 2013. január 04. 10:23
  „20. Ennyi.”
 • 26. Lone_wolf.. 2013. január 04. 10:22
  „25.Mi ebben a szoclib te szerencsétlen? A fityisz ugyanúgy tagadja tabuként kezeli és félrenéz.A komcsik legalább szr á verték öket most meg semmi...”
 • 25. Pikulics 2013. január 04. 03:55
  „Sajnos, csak keserü nevetésre futja, ha eszembejut a szoclib hazugság: cigánybünözés nem létezik. Akkor ez micsoda? A fák már várnak a füstösökre és a pártolóikra is.”
 • 24. k2968 2013. január 03. 18:35
  „Üdv.HOL vannak a fajvédők akik szerint ez így jó????Régebben elég hamar lerasszistáztak amikor utaltam a bőrük színére!”
 • 23. IV.Béla 2013. január 03. 18:30
  „Miért kellett drKotász hozzászólását moderálni?

  "A rendőrség kezdeményezte, hogy a 17 éves szurkálót helyezzék előzetes letartóztatásba, ezzel az állásponttal az ügyészség is egyetértett. A Budakörnyéki Járásbíróság azonban úgy találta, hogy a fiúnak egyelőre "elég a javítóintézet is". A bíróság csütörtök délutáni döntése ellen az ügyészség fellebbezett, így az egyelőre nem jogerős. Úgy tudni, a megtámadott, majd később megfenyegetett sportolót és társát is rendőrök őrzik a kórházban."”
 • 22. drKotász 2013. január 03. 17:51
  „frissítés: Nem kerül előzetesbe <moderálva>, a szurkáló <moderálva> - a bíróság szerint elég neki a javítóintézet is
  A bíróság úgy döntött, <moderálva>, a Sávoly Gergőt leszúró <moderálva> "jobb", ha nem kerül előzetes letartóztatásba.”
 • 21. zoli76os 2013. január 03. 16:18
  „A 17-éves fiút azonnal <moderálva> mindenféle tárgyalás nélkül !”
 • 20. Tumbanu 2013. január 03. 15:54
  „hát ez van magyarországon. és még mennyien védik őket. és természetes hogy fenyegetik őket, hogy még vér fog folyni. fog is. ne valljon, felejtse el mi történt, mert úgyis megbosszulják, ha vall, a rendőrség meg tehetetlen. ez eddig csak fenyegetés...majd akkor mennek ki, amikor lebökték a családjukat is. alig várom hogy eltakarodjak ebből a rothadó pöcegödörből, amit anno hazának hívtak.”
 • 19. mindigatutit 2013. január 03. 15:40
  „tényleg nem akar ezek ellen senki fellépni ebben az országban????érhetetlen”
 • 18. drKotász 2013. január 03. 15:05
  „És van egy újabb szurkáló 16 éves. Most egy idős ember nyakát vágta meg.”
 • 17. gonzo 2013. január 03. 14:27
  „16.Epoxi,tegnap azon ámultam,hogy a Hír tv híradója alatt futó hírsávban is cigány társasaságról írtak.Néha látni valami jelét,hogy kezdjük helyén kezelni a dolgokat.Bár a cigány a média 99%-ánál még mindig csak akkor hírértékű ha áldozat.Akkor bezzeg egyből megtudja mindenki,hogy az.Ettől a kettőségtől megy fel bennem általában a pumpa.”
 • 16. Epoxigyanta 2013. január 03. 14:18
  „Ha Thököly Imre és II. Rákóczi Ferenc zászlói alatt a császári csapatok ellen harcoló magyar felkelők gyűjtőneve után (segítségül: kruruc) tesztek egy pontot,majd az info szót és ezt gépelitek be a címsorba, akkor ott megtudjátok, hogy melyik etnikumhoz tartoztak az elkövetők.
  Ott le merik írni.”
 • 15. kamillas 2013. január 03. 13:59
  „Orbán, Áder vajon meg fogják látogatni ezeket az áldozatokat? Vagy az csak a cigány és zsidó szenvedőknek jár?
  Az államalkotó, azt fenntartó nemzet sorsa pedig végképp nem számít?”
 • 14. IV.Béla 2013. január 03. 13:13
  „Remélem, itt is majd jönnek a hosszú évekkel ezelőtt idegenbe szakadt hazánk fiai és lányai értetlenkedni, hogy "de hát ők is ugyanolyan emberek". Hát nem, ezek nem azok!!

  Nagyon szurkolok, hogy a srácok felépüljenek!!”
 • 13. blaze 2013. január 03. 12:57
  „ahogy szaporodnak, úgy lesz egyre súlyosabb a helyzet...”
 • 12. kalle11 2013. január 03. 12:39
  „Csak hogy mindenki tisztán lásson, meg is fenyegették őket a norvégok ha vallanak rájuk: http://sport.hir24.hu/sportolok-a-palyan-kivul/2013/01/03/megfenyegettek-a-megkeselt-sportolot-es-csaladjat/”
 • 11. ekkenekepen 2013. január 03. 11:51
  „csaj adja az Isten hogy magyar önrendelkezés jöjjön 2014 után és több kötélre és fára legyen szükség az ilyeneknek.
  Ha cigány akkor alapból szigorítottabb ítéletet kap, és az első esetnél kötél jár ezért.”
 • 10. orion1 2013. január 03. 10:49
  „Egy késelőt nem szabadna fiatalembernek nevezni, hanem csak egyszerűen férfinak. Kést sem szabadna utcán hordani semekkorát, csak max bolti becsomagolt állapotában, de még úgy sem egy szórakozóhelyen. Reméljük a börtönben majd lesz sok nője :D :D :D”
 • 9. Csetneky 2013. január 03. 10:06
  „Sem a tv-ben, sem az újságban nem közlik az elkövető származását, mégis mindenki tudja. Kezdeni kellene már ezekkel valamit amig lehet.”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: eredményes az esélyteremtési politika

Teljes körűen ne, csak ügycsoportok alapján legyen korlátozható a fogyatékkal élő emberek cselekvőképessége - javasolja Tapolczai Gergely. Tovább olvasom