Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Szexre csábító izzadtság

Az állatvilágból számtalan példát ismerünk arra, hogy a két nem egyedei a szaporodás érdekében illatbombákat is bevetnek.
Ám az emberek nemi vágyát is lehet illatanyagokkal – és persze más afrodiziákumokkal – fokozni.

A közelmúltban 21 önkéntesen vállalkozó közreműködésével végeztek kísérleteket, hogy megállapítsák: a férfiak verejtékében lévő, androsztadienon nevű illatanyag érzékelése, szaglása milyen mértékben növeli a nők szervezetében a kortizon mennyiségét. A kortizon a szénhidrát-fehérje anyagcserét segítő mellékvesehormon, de fokozza a vérnyomást és emeli a vércukorszintet is. A kísérletre vállalkozó hölgyek mindegyike húsz alkalommal szippantott bele egy üvegcsébe, amelyben 30 milligramm leválasztott androsztadienon volt.

A mérések értékelése révén egyértelműen megállapították, hogy csak az androsztadienon szaga gerjesztett vágyakat. Ebből következtettek arra, hogy az izzadságból elválasztott androsztadienon-molekulák alkalmasak lehetnek például a frigiditás gyógyítására.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A teakészítés fortélyai

Lényeges, hogy az egyes teafajták elkészítésének szabályait betartsuk. Sokan nincsenek tisztában ezzel, pedig nagyon fontos, mert nem ugyanabban az ízélményben lesz részünk. A fekete teán kívül mindegyik fajtánál ajánlott az először felforralt vizet 60–70 fokra visszahűteni, majd a teafüvet ebben áztatni.
Tovább olvasom