Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Szex és Lucia (Lucía y el sexo)

A"Szex és Luciá"-ban egy fiatal író, Lorenzo életének és regényeinek történetszálai fonódnak erotikus kalandok labirintusává. Írásai égi, földi és pokoli szerelemeinek szubjektív mitológiáját építik újra és újra.
Jenei Rita filmkritikája
rendező: Julio Medem
forgatókönyvíró: Julio Medem
zene: Alberto Iglesias
producer: Fernando Bovaira
vágó: Iván Aledo

szereplő(k):
Paz Vega (Lucia)
Javier Cámara (Pepe)
Najwa Nimri (Elena)
Tristan Ulloa (Lorenzo)
Elena Anaya (Belen)
Daniel Freire (Carlos/Antonio)

A film sztorija

Lucia fiatal, szemrevaló pincérnő egy Madrid központjában lévő étteremben. Miután egy hosszú kapcsolat után elvesztette író barátját, egy csendes, félreeső, festőiségében is romantikus Földközi tengeri szigeten keres menedéket. Átengedve magát a teljes ellazulásnak és a tiszta levegő, meg a szikrázó napsütés hatásának, lassan önmagának is bevallhatja eddig rejtett vágyait... Felfedezheti-felidézheti elmúlt kapcsolatának legintimebb, titkos sarkait, mintha azok egy szexuálisan túlfűtött, érzelmes regény tiltott fejezetei lennének, melyeket a szerző csak most, az elmúlt idő jótékony távlatából, enged csak elolvasni.

Kritikák


David Noh (Film Journal International)

"Egy nagyjából olyan történetfonállal, mint a viharban kivetett halászháló, a "Szex és Lucia" című ibériai szappanopera egy erőteljesen romantikus alkatú fiatal lány, Lucia utazásait meséli el, amint megpróbálja feldolgozni közelmúltban elhunyt szerelmének emlékét. Megérkezik egy idilli szigetre, ehol nemcsak szerelme korábbi asszonyával, annak halott gyermekével, hanem még egyéb sötét titkokkal is szembe kell néznie."

A teljes cikk

Crissa-Jean Chappel (Images)

"Medem elmondása szerint előbb egy forgatókönyvet írt meg, majd egy novvellát, és később ebből a anovellából készült el a "Szex és Lucia" forgatókönyve. Figyelmeztet, hogy a történet olyan, mitn maga a sziget: legbelül lyukas, a cselekmény újra és újra ismétli önmagát. A film ellentmondásai, kétségei a nézőt teszik az értelem bírájává, számtalan interpretációt és magyarázatot indukálva.
...
A film elindítja a nézőt, kihúzza lába alól a talajt és mindvégig megakadályozza, hogy biztos fogodzót találjon. A cselekmény körbejár, az idő folyton változik az igazság pedig hol feléled, hol gyökereiben tagadtatik meg.

Ha figyelmesen nézzük, a film vége egyértelmű. A könyvek és a filmek olyanok, hogy a hétköznapi mind különlegessé válik bennük. Egy rend illúzióját alkotják meg, amely azonban csöppet sem vág egybe a valóság rendjével. Mint a modern művészetek általában, ez a film is elvágja kötődéseit a valósággal, hogy egy mélyebb megismerésre jusson és vezessen."

A teljes cikk

Nemzetközi filmtár


A film hivatalos oldala
IMDb.com
All Movie

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KISALFÖLD JÁTÉK: EU-szótár

Új  induló játékunkban a népszerű szóról szóra vetélkedéshez hasonlóan nem csupán tanulhatnak,… Tovább olvasom