Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Szeviép Zrt.: a 2006-os eredményért hajtanak

Fél évvel a díjátadó gálát követően Baranyi Sándor, az igazgatóság elnöke arról számolt be, hogy idén a legnagyobb esemény a cég életében a költözés volt: átadták az új irodaházat a volt cipőgyári telken.
A lapunk kezdeményezésére alapított, a gazdaságban elért sikereket elismerő Délmagyarország Presztízs Díjat Az év vállalkozása kategóriában a zsűri a Szeviép Szerkezet- és Vízépítő Zrt.-nek ítélte oda 2006 novemberében. Fél évvel a díjátadó gálát követően Baranyi Sándor, az igazgatóság elnöke arról számolt be, hogy idén a legnagyobb esemény a cég életében a költözés volt: átadták az új irodaházat a volt cipőgyári telken. Nagy eredménynek tartják azt is, hogy az építőipar általános válsága közepette tartani tudják a tavalyi árbevételt.

A Presztízs-gálát követően még a Szeviép Zrt. régi székházában beszélgettünk 2006-ról Baranyi Sándorral, az igazgatóság elnökével, ahol – ahogy ő fogalmazott – a cég hírnevéhez „méltatlan" körülmények között szorongtak. Ráadásul Budapesten nagyobb irodaházzal rendelkeztek, mint a szegedi székhelyen. Akkor, az első interjú idején költözés előtt álltak, az enyhe télben az új, hipermodern, márványlépcsőházas, átriumos székház utolsó előtti munkálatainál tartottak.

Opatijai parkolóház, M43-as

Az idei esztendő második félévének legnagyobb beruházásai közé tartozik az opatijai parkolóház megépítése saját tőkével, valamint az induló M43-as munkálataihoz való csatlakozás. A kisebb, de jelentősebb munkák között tartják számon a mohácsi kikötőt, amelynek a befejezésénél tartanak. Jelen vannak az M0-s építésénél is. Budapesten most indul egy soklakásos társasház alapozása, és kezdődő beruházásnak számít a budai alsó rakpart átépítése, valamint az E.ON gönyüi kikötőjének kialakítása. Elkészült a kunszentmártoni partfal, alig egy hete adta át Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Csongrád megyében, a cég szűkebb hazájában viszont egy jelentősebb beruházásban sem érdekelt a Szeviép Zrt.

A Római körút és a Szilléri sugárút sarkán álló irodaházat idén áprilisban aztán át is adták – ez a magyar tulajdonú cég történetében jelentős eseménynek számított. Az épület a hipermodern jegyekkel együtt is elegáns, továbbá szemlátomást törekedtek a praktikumra. „Magunknak rajzolgattuk a szervezeti felépítés, a munkateamek felállása alapján" – adta meg a választ Baranyi Sándor arra, miért van minden a helyén abban a több mint négyezer négyzetméteres székházban, amelyből a Szeviép 2500-at bérel. A ház tulajdonosa ugyanis egy, a cégcsoporthoz tartozó ingatlanfejlesztő cég, az „anyavállalat" pedig ugyanúgy bérlő, mint a többiek.

A 2006-os esztendő 17 milliárd forintos árbevétellel zárult, idén viszont azzal is elégedettek lesznek, ha a tavalyi számokat hozzák. Ennek az a magyarázata, hogy az építőipar a választási évek konjunktúráját követő esztendőkben mindig leül egy kissé. Ilyenkor nagy cégek is megbicsaklanak, amelyek aztán magukkal rántják a kisebbeket – utalt az autópálya-építő Viadom bebukására Baranyi Sándor. Ez a cég sajnos a Szeviépnek is tartozik, és a kintlévőség elvihet akár egy féléves eredményt is.

Miközben a cég Szegedhez való ragaszkodásának olyan kézzelfogható jelei vannak, mint az új székház, a Szeviép továbbterjeszkedik az országban. Nemrégiben Kecskeméten egy magasépítő céget vásároltak, Miskolcon pedig most próbálnak gyökeret ereszteni. A feladathoz a sporton keresztül közelítenek: míg Szegeden a női kosárlabdát és a férfi kézilabdát támogatják, Észak-Magyarországon a diósgyőri focicsapat mögé álltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 23. héten sem volt telitalálat a hatos lottón

A 23. héten sem volt telitalálat a hatos lottón, így a jövő héten megnyerhető összeg 330 millió… Tovább olvasom