Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Széttépték a zászlót: magyar iskolásokra támadtak március 15-én Ungváron

Helyi magyar iskolásokra támadtak ismeretlenek március 15-én Ungváron, elvették a náluk lévő nemzeti zászlót és darabokra tépték.
Helyi magyar iskolásokra támadtak ismeretlenek március 15-én Ungváron, elvették a náluk lévő nemzeti zászlót és darabokra tépték - írta csütörtöki számában az ungvári Kárpáti Igaz Szó című lap.

Az újság szerint az eset az ungvári Dayka Gábor Középiskola két tanulójával történt, akik a március 15-i ungvári megemlékezés helyszínéről vitték vissza tanintézetükbe - tőlük lemaradt tanáraik kíséretében - az ünnepség ukrán és magyar lobogóját. Mint Keszler Sztella, a magyar oktatási intézmény igazgatója a lapnak elmondta, a 6. számú szakközépiskola mellett váratlanul fiatalok támadtak a tanulókra, elvették a náluk lévő zászlókat, a magyar lobogó rúdját összetörték, a szövetét széttépték, az ukránt pedig magukkal vitték a városközpont irányába.

Az igazgató szerint a tanárok azonnal a gyerekek segítségére siettek, az egyik tanulónak a szájába ugyanis valamilyen sprayt fújtak, a másikat pedig meglökték. Az iskolában a gyerekeket megvizsgálták, de szerencsére rendben találták őket, és tanári segítséget kaptak az eset feldolgozásához - tette hozzá.

Keszler Sztella kifejtette, hogy hasonlót korábban nem tapasztaltak, az ungváriakra ugyanis az ilyen viselkedés nem jellemző. A rendőrségen nem tettek feljelentést, a magyar zászlót pedig pótolták Magyarország ungvári főkonzulátusának a segítségével, és egy magyar szervezet is adományozott nemzeti lobogókat a tanintézetnek - közölte.

A cikk emlékeztetett rá, hogy március 16-án két magyarországi csoportot is inzultus ért Ungváron, amiért azok tagjai kokárdát viseltek, ám a magyar zászló széttépésének ügye eddig nem került reflektorfénybe. Ennek kapcsán említi a lap, hogy az ungvári Petőfi téren tartott március 15-i megemlékezést mintegy harminc-ötven főből álló, az ukrán nacionalista mozgalom fekete-vörös lobogóit és a Szvoboda (Szabadság) párt zászlóit lengető, gyalázkodó jelszavakat harsogó csoport próbálta megzavarni, kísérletüket azonban a kivezényelt rendőrök megakadályozták.

Olvasóink írták

  • 2. embertelen 2013. március 28. 15:11
    „A fidesz most már nemcsak a szlovákokkal, meg a románokkal, hanem az ukránokkal is összeveszett. Kell is ez egy "szabadságharc"-hoz, állanó fideszes harc és nemzetuszítás nélkül nem élet az élet.”
  • 1. Eva- 2013. március 28. 10:46
    „azért mi csak lovon menjünk--addig nincs baj--és papi áldás se kell”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leváltották a Malév Ground Handling Zrt. vezérigazgatóját

Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szerdától visszahívta Limburger Lórántot a Malév Ground Handling… Tovább olvasom