Kisalföld logö

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

Szervezik a bakanapot

Most már szinte teljesen bizonyos, hogy egy bakanap keretében újra találkozhatnak egymással a papréti laktanyában egykor szolgált katonák. A bezenyei önkormányzat a napokban ugyanis „rábólintott” a kezdeményezésre és erre a napra átengedi a laktanyát a szervezőknek.
Amint arról lapunkban korábban már beszámoltunk (Kisalföld, 2007. január 2.), bakanapot szervez a bezenye-papréti laktanyában az ott egykor sorkatonai szolgálatát töltő Nagy Attila. Egy nagyszabású találkozó keretében tervezi újra összehozni mindazokat, akik valaha az objektumban szolgáltak, hivatásos vagy sorkatonaként.
A sorkatonai szolgálat alatt számos ismeretség és barátság köttetett a laktanya falai közt. A leszerelést követően azonban megszakadtak a kapcsolatok és az egykori bajtársak közül sokan azóta sem látták egymást. Nagy Attila ezért gondolta úgy, egy bakanap keretében felidézhetnék újra a múltat, találkozhatnának ismét a régi katonatársak.
A fiatalember a Kisalföldnek elmondta: a napokban a bezenyei önkormányzat képviselő-testülete is áldását adta a rendezvény megszervezésére és rendelkezésre bocsátják az objektumot erre az időre. Így most már gőzerővel folyhat a szervezés. A lapunkban megjelent írás nyomán számos egykori papréti sorkatona jelentkezett a szervezőnél az ország minden részéből. Sőt, a honvédség is felajánlotta segítségét a bakanap megrendezéséhez különböző felszerelések és eszközök biztosításával. Nagy Attila felvette a kapcsolatot a laktanya egykori parancsnokaival is, akik a tervek szerint szintén részt vesznek majd a találkozón.
Az összejövetelre az egykori bakák családjukat is elhozhatnák, a tervek szerint mindenkinek akad majd megfelelő elfoglaltság. A programok közt csupa olyan szerepel majd, ami köthető a katonasághoz: így például a surranós futóverseny vagy a festékpatronos lövészet. A szervező azonban nem csupán az egykori katonákat várja június 8-án és 9-én. A hangulatról mindkét napon egy-egy nagyszabású koncert gondoskodik. A tervek szerint a bakanapon a számos előadó mellett a Lord, illetve az Edda együttes is színpadra lép majd.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázati keret kistelepüléseknek

Száznyolcvanmillió eurós keretre pályázhatnak azon kistelepülések, amelyeknek egészségügyi… Tovább olvasom