Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Szeretet a cipősdobozban

Ha van egy üres cipősdobozunk, ismeretlenül is örömet okozhatunk idén valakinek.

Sok gyerek csak álmodozik a feldíszített karácsonyfáról és a szép ajándékokról. A karácsony nem mindenkinek gazdag, békés, áldott. Ha van egy üres cipősdobozod, ismeretlenül is örömet okozhatsz idén valakinek.

38 x 23 x 14 cm. Egy átlagos cipősdoboz mérete.

Bizony, már ekkora doboz is elég ahhoz, hogy másoknak örömet szerezz. Csak keress egy üres cipősdobozt, és töltsd meg jó és hasznos dolgokkal. Bármivel, aminek gyermekként Te is örülnél. Nem az számít, mit teszel a dobozba. Hanem, hogy milyen szívvel.
38 x 23 x 14 cm. Kicsinek tűnik?
Ne foglalkozz vele! A szeretetnek nincs mértékegysége.

Sajnos nem mindenkinek adatik meg, hogy meleg, szeretetteljes, boldog családi körben ünnepelje az év legszebb napját. A világ tele van éhező, nyomorúságos körülmények között tengődő gyermekekkel, akik olyan mindennapi gondokkal küzdenek, mint a szülők, a meleg étel, a ruhanemű vagy az otthon hiánya.

Kapcsolat

telefon: (06-1) 354-0780
fax: (06-1) 302-0982
e-mail: hbaid@hbaid.org; d.istvan@hbaid.org
web: www.hbaid.org

Az akció sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy tavaly - hála az emberekben szunnyadó empátiának és szeretetnek - 6 millió apró csomag indult útjára, hogy a világ 95 országában megtalálja azokat a kisgyermekeket, akik a legrosszabb kürölmények között élnek.

Valószínűleg mindannyian rendelkezünk otthon cipősdobozokkal. Sőt, egy doboz édességgel, egy tábla csokival, egy szép kis törölközővel, egy csomag színes ceruzával, egy mesekönyvvel, társasjátékkal, egy plüssmackóval, babával, ólomkatonával vagy bármivel, aminek egy kisgyermek örülhet. Egy cipősdoboznyi ajándék. Nem sok, valakinek mégis sokat számít.

Ne felejtsd!

Igazán nem az számít, mit teszel a dobozba, hanem, hogy milyen szívvel! Az ajándékok mellett kedves színfolt lehet egy-egy személyes apróság, mint pl. egy üdvözlő lap (lehetőleg lakcím nélkül!), egy fénykép a családról vagy a gyerekekről.

- Miután beszerezted az ajándékozásra szánt tárgyakat, keress egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt. Ügyelj arra, hogy annak mérete az átlagos 38 x 23 x 14 centimétert ne haladja meg, mert ez később problémát okozhat a postai feladásnál! Amennyiben a doboz típusa megengedi, akkor a tetejét és az alját is külön-különés - vond be színes, csomagolópapírral. Ha elkészültél, praktikusan rendezd el benne az ajándékokat és végül zárd le a dobozt. Figyelem! A doboz tetejét, átlátszó cellux ragasztószalaggal, gondosan rögzítsd le, hogy a csomag szállítás közben szét ne essen! Végül a doboz tetejére jól látható módon írd rá, hogy az ajándék milyen korú és nemű gyermek számára készült, pl. így: "fiú 12" vagy "lány 8".

- Az elkészült ajándékcsomagot lehetőleg november hónapban add fel, legkésőbb a hónap végéig! A helyi postahivatalban, és a csomagfeladásnál kérj egy "10.000 gyermek karácsonya" logóval, és a Baptista Szeretetszolgálat nevével, címével ellátott műanyag zacskót. Helyezd bele a cipősdoboz ajándékot, zárd le a zsákot egy ragasztószalaggal és végül add fel a csomagot! Terveink szerint a feladáshoz szükséges műanyag zacskók november közepétől minden helyi postahivatalban rendelkezésre állnak majd! Amennyiben Budapesten vagy környékén laksz, akkor cipősdoboz ajándékodat személyesen is elhozhatod a következő címre: Baptista Szeretetszolgálat - Utcafront, Budapest, X. ker. Bánya u. 1. szám.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabályozná az unió a fogyasztói tájékoztatást

Nem tudjuk, hogy mit eszünk, mit iszunk. Pontosabban fogalmazva, nem mindig tudjuk, hogy milyen… Tovább olvasom