Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Szerelmi dráma az amerikai űrközpontban

Egy sötét parókával, szemüveggel és kabáttal felszerelkezve, a NASA egyik asztronautája, Lisa Nowak elrejtőzött egy reptéren, hogy kivárja riválisát, aki hite szerint szerelmi viszonyt folytatott azzal az asztronautával, akibe ő is szerelmes volt.
A 43 éves Nowakot testi sértés és emberrablási kísérlet vádjával tartóztatták le. Az űrhajós a rendőrségen elmondta, Houstonból az orlandói Nemzetközi Repülőtérre autózott, ahol összetűzésbe keveredett Colleen Shipmannel, akiről megtudta, viszonyt folytat asztronauta társával, Bill Oefeleinnel, akibe ő maga is szerelmes volt.

Az egyébként házas, három gyermekes Nowak éppen következő űrrepülési megbízására várt. Az asztronauta 2006 júliusában a Discovery fedélzetén látogatta meg a Nemzetközi Űrállomást (ISS). Oefelein egy másik Discovery-küldetésben vett részt decemberben, melynek során folytatták az ISS konstrukcióját . Az Orlando Sentinel szerint Shipman az Amerikai Légierő századosa, aki a Patrick Légierő Bázison szolgált, a Kennedy Űrközpont közelében.

Hétfőn éjfél körül, Nowak álcájában elment a reptérre és megvárta Shipman Houstonból érkező járatát, majd követte a nőt a parkolóba. Shipman elmondta a rendőrségnek, észlelte, hogy követik, ezért gyorsan beszállt az autójába, majd magára zárta az ajtókat. Nowak megkocogtatta az ablakot, megpróbálta kinyitni a kocsi ajtaját és egy fuvart kért. Shipman csak annyira húzta le az ablakot, hogy beszélni tudjon, visszautasította Nowakot, mire az asztronauta sírni kezdett. Az asztronauta ezután Shipman szemébe fújt valami vegyi anyagot. Shipman ezt követően hívta a rendőrséget.

Egy rendőr látta Nowakot, amint eldob egy zsákot, amelybe a parókát és egy fegyvert rejtett. Shipman azonosította az asztronautát. A rendőrök Nowaknál többek között egy kalapácsot, egy kést, gumicsövet és 600 dollárt találtak abban a zsákban, melyet az asztronauta letartóztatásakor is magánál tartott. Nowak autójából pedig töltények, műanyag kesztyűk és a Shipman, valamint Oefelein között zajló emailek kerültek elő. A vallomás szerint Nowak elmondta a rendőröknek, nem szándékozott fizikailag bántalmazni Shipmant, csak rá akart ijeszteni. A rendőrség óvadék nélkül tartja Nowakot előzetesben, tekintettel a bűncselekmény megtervezésére, az álcára és a fegyverekre, melyeket nála találtak.

A Johnson Űrközpont szóvivője, James Hartsfield elmondta, Nowak helyzete a NASA-nál jelenleg változatlan. A későbbiekre tekintettel a szóvivő nem akart feltételezésekbe bocsátkozni. Azt még hozzátette, nem emlékszik, mikor tartóztattak le utoljára asztronautát. Hozzátette jelenleg nincsen szabályozás, mely tiltaná az asztronauták egymás közötti barátkozását.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel 1,4 millió támogatási igénylés

Január végéig közel 1,4 millió támogatási igénylés érkezett a gázszolgáltatók részére ügyfeleiktől.… Tovább olvasom