Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Szerelmes filmajánlók

Igazából szerelem 

A Sztárom a párom és a Bridget Jones naplója alkotói elkészítették a legromantikusabb komédiát. Ez a nagysikerű film csupa sztárokból álló szereposztással és kiváló kísérőzenékkel büszkélkedhet.

A fergeteges Igazából szerelem a kapcsolatok csúcspontjait és hullámvölgyeit térképezi fel a karácsony előtti hetekben. Barátok és barátnők, férjek és feleségek, apák és fiúk, rocksztárok és menedzserek szövevényes hálójából lesz az Igazából szerelem nem is egy, hanem mindjárt tíz különböző történet.


Szeretném ha szeretnél


Arra, hogy egy nő miként fogja meg a nagy Őt, többféle recept is létezik.
Mary Fiore aki foglalkozására nézve esküvő szervező, mellesleg okos és gyönyörű, ám rendkívül magányos, igen különös módszert alkalmaz a fent említett probléma megoldására. Illetve, a megoldás igazából sorsszerűen, egy elszabadult szemetes konténer képében érkezik, amely zabolátlanul rohan Mary felé.

A már-már fatális ütközésből egy jóképű gyermekorvos Steve menti ki az utolsó pillanatban. Innentől kezdve a történet haladhatna tovább a maga útján a megfelelő romantikus végkifejletbe torkollva, a dolgoknak azonban mindig bonyolódniuk kell.

Mary végre boldog és szerelmes. Ráadásul karrierje is egyre feljebb ível, ő kapja meg az év legnagyobb eseményének számító esküvő szervezését. Meglepetések azonban vannak, ráadásul mindig a legváratlanabb módon támadnak. Ebben az esetben a Fő Esküvő vőlegényének irányából. Róla ugyanis kiderül, hogy nem más, mint a nagyszerű, és felülmúlhatatlan Steve.

Szóval, szerelem vagy karrier. A megoldás pedig bármi is legyen, Mary csak veszíthet rajta.A romantikus vígjátékok legfőbb ismérve azonban mégiscsak az, hogy a végén úgyis minden jóra fordul. Legalábbis egy időre...

Két hét múlva örökké

George Wade (Hugh Grant) jóképű és multimilliomos, ezzel együtt nincs benne semmi vonzó. New York legmenőbb ingatlankereskedője ugyanis olyan önállótlan, hisztérikus és önző, mint egy elkényeztetett hároméves. A titkárnője nélkül reggel képtelen lenne eldönteni, melyik nyakkendőjét vegye fel, délelőtt nem tudná, mit kezdjen az ügyfeleivel, délután pedig fogalma se volna, miképpen intézze a válóperét. Még szerencse, hogy Lucy (Sandra Bullock) mindent elintéz. Lucy Kelson a legelegánsabb amerikai egyetemen szerzett diplomát, ám George-nak nem jogászra, hanem egy titkárnőnek öltött szárazdajkára van szüksége, aki mindent tud, mindig készen áll és sosem kapcsolja ki a telefonját.

Lucy azonban kezdi unni a napi huszonnégy órai szolgálatot, már nehezen viseli főnöke szeszélyeit. Ideges, hisztis, nem tud elaludni. Végül rettentő lépésre szánja el magát: beadja a felmondását. Két hét múlva George-nak meg kell állnia a saját lábán, ő pedig végre új, izgalmas életet kezdhet. De lehet, hogy a következő két hétben mindketten rájönnek, hogy inkább a régit folytatnák…


Édes kis semmiség

A nők is csak azt akarják, amit mindenki más. És utána odébb állnak. Christina és barátnője, Courtney sportot űz abból, hogy bolondot csinál a férfiakból. Minden éjszakát klubokban tölti, és minden hajnal más férfi ágyában éri: egyre többen szeretik őt reménytelenül és egyre többen kívánják neki azt, érezze meg egyszer, milyen az igazi, kínzó, hiábavaló szerelem!

Végül el is jön a nagy ő, és még csak nem is az a baj vele, hogy menyasszonya van. Az első igazi probléma inkább az, amikor Christina rájön, nem tudja, hogyan kell egy férfinak udvarolni: ő csak kínozni szokta a hímeket.

A másik problémával pedig akkor szembesül, amikor választottja nyom nélkül eltűnik. Kénytelen barátnőjével útnak indulni, hogy megtalálja szerelmét, kis szelídséget tanuljon, és végül megkérje a kezét.

I.Q. - A szerelem relatív


Albert Einstein a szórakozott professzor mintaképe. Ez alkalommal a film alkotói tisztelettel kiemelték őt a történelemből és hihetetlen kerítőt faragtak belőle.
Einstein unokahúga, Catherine egy irritáló modorú pszichológus menyasszonya. A lány - akinek híres rokonához hasonlóan van némi sütnivalója - sajnos úgy gondolja, hogy élete párja csakis egy könyvmoly lehet, akivel okosan elcseveghetnek a relativitás-elméletről és a tudomány nagy dolgairól. Catherine intelligencia tekintetében meglehetősen finnyás.

A kócos öreg zseninek azonban nem tetszik a leosztás, ezért a háttérből közbelép és a saját elképzelései szerint akarja elboronálni unokahúga jövőjét. Már talált is egy - szerinte - felettébb megfelelő párt a leányzónak, mégpedig egy helyi autószerelő, George személyében. Csakhogy ő nem rendelkezik akadémiai fokozatokkal, így aligha keltheti fel a csinos Catherine figyelmét. Egy Einstein kaliberű jóakaróval a háttérben azonban akár ez is elintézhető, hiszen - mint tudjuk - a szerelem relatív!

Szerelem a végzeten

1990 telének egy, az ünnepi vásárlóktól nyüzsgő napján Jonathant és Sarát összehozza a véletlen, no meg egy pár kötött kesztyű. Két idegen New York forgatagában, akik azonnal a kölcsönös vonzalom áldozatául esnek. Annak ellenére, hogy mindketten járnak valakivel, együtt töltik az estét Manhattanben kószálva úgy, hogy egymás nevét sem tudják.

Ám mikor az éj elkerülhetetlenül véget ér, kénytelenek megtenni a következő lépést. A megbabonázott Jonathan azt javasolja, cseréljenek telefonszámot, ám Sara húzódozik, és azzal áll elő, hogy bízzák közös jövőjüket a sorsra. Ha az ég egymásnak teremtette őket, mondja, akkor megtalálják útjukat egymás életébe. Ez lenne a terv. Ám a sors mást akar...

Néhány évvel később Jonathan és Sara élete gyökeresen megváltozott, mindketten arra készülnek, hogy összekössék életüket valaki mással. Nincs mese, eljött az idő, engedniük kell kíváncsiságuknak, és fel kell kutatniuk egymást - kerül, amibe kerül. De vajon kicselezhetik-e a végzetet, és saját kezükbe vehetik-e a sorsot? John Cusack (Amerika kedvencei, Pop, csajok, satöbbi, Con Air) és Kate Beckinsale (Pearl Harbor) imádnivalóan mulatságos és megható párt alakítanak ebben a hamisítatlan romantikus komédiában.

Love Story

Oliver és Jennifer - két teljesen különböző személyiségű ember. Együtt mégis áthidalnak minden nehézséget, lebontják a korlátokat, nem törődnek a szociális különbségekkel és összeházasodnak.
Egy igaz, romantikus szerelem története, amely 7 Oscar®-jelölést kapott, és amely a 70-es évek óta szinonímája az érzelmes, romantikus műfajnak!

Az 50 első randi

Hawaiin szép az élet. Henry Roth (Adam Sandler) csak olyasmivel foglalkozik, amit szeret. Nap közben delfineket, fókákat és pingvineket ápol a helyi akváriumban, munka után pedig magányos turistanők fejét csavarja el. Csupán két szigorú szabályhoz ragaszkodik: „soha ne sértsd meg a rozmárt!"  és „helyibeli nővel ne kezdj, mert a nyakadon marad!". De egyik reggel egy gyorsbüfében meglát egy bájos, szőke lányt (Drew Barrymore), aki játékházakat épít a palacsintájából… és ő feladja az elveit. A rozmár jó hangulatára továbbra is ügyel, de udvarolni kezd Lucynek, pedig idevalósi. És meg is bánja.

Lucyvel ugyanis nem könnyű. Egy évvel ezelőtt autóbalesetet szenvedett, és bármi is történjen vele azóta, egy nap alatt elfelejti. A fejében még mindig tavaly október van, amikor apja születésnapját mentek ünnepelni, és a kocsi elé lépett egy figyelmetlen tehén. Henry azonban nem adja fel könnyen: minden reggel újra nekiveselkedik, hogy szóba elegyedjen a lánnyal, délre megkedveljék egymást, délután elcsattanjon az első csók, jöhessen az este... és aztán a reggel, amikor minden kezdődik előröl.

Nagyon nagy Ő

Egy nőben csak az számít, mennyire szép - ezt a jó tanácsot hagyta Halra apja.
Hal - aki egyébként nem a testéről híres - azóta csak a legjobb nőkre utazik: és egyre magányosabb.
Ám egy nap csoda történik vele, és attól kezdve minden az ellenkezőjére fordul. Már csak a nők lelkét látja - aki jóságos és kedves, azt bombázónak hiszi, még akkor is, ha az illető történetesen kétszáz kilós, és minden hím rémülten menekül elle.

Hal életében először szerelmes lesz: azt hiszi, egy karcsú szépségbe, a barátai úgy látják, egy igazi szörnyszülöttbe.
A barátok tehát teszik a kötelességüket: igyekeznek menteni, aki menthető. Hal viszont boldog és büszke: csak nem érti, miért süllyed el szép barátnje alatt a csónak, amikor romantikázni mennek; miért sírják el magukat választottja közelében a kisgyerekek, és miért vadulnak meg a lovak!

Kate és Leopold

Kate McKay vezető állásban lévő, XXI. századi nő, akit leginkább az üzleti siker hajt. Leopold, Albany harmadik hercege elbűvölő úriember és agglegény az ezernyolcszázasas évek végéről. Az egyre növekvő karierrszintű és társadalmi elvárások miatt mindketten cinikusak a szerelmet illetően. Ám amikor az idő szövetén egy hasadék keletkezik, és Leopold a mai New Yorkba kerül, mégis felcsillan egy régimódi románc lehetősége...


Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt?

Andie Anderson a Nőmérő Magazin újdonsült rovatvezetője, aki hétről hétre remek tanácsokkal látja el női olvasóit a közkedvelt Hogyan-rovat hasábjain. Legújabb témájához egyik kolléganője sanyarú sorsából merít ihletet, és már meg is van a következő havi cím: Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt?

Ehhez azonban villámgyorsan fel kell szednie egy pasit, akit aztán 10 nap alatt furfangosabbnál furfangosabb módszerekkel kergethet a szakításba és az őrületbe.

Benjamin Barry, a menő reklámügynök egy sokat ígérő megbízást akar megkaparintani - minden áron. Vakmerősége odáig fajul, hogy a siker érdekében fogadást köt: 10 nap alatt magába bolondít egy nőt, akit kijelölnek neki. És mit ad isten, az áldozat éppen Andie lesz...

40 nap és 40 éjszaka

Matt Sullivan (Josh Hartnett) utolsó nagy kapcsolata katasztrófával végződött, és szíve azóta is fáj, nem is keresi a komoly kapcsolatokat. A kisfiúsan sármos, egyedülálló huszonéves weblap-tervező rájön, hogy a gyógyír a legvalószínűtlenebb helyen vár rá: a nagyböjti áldozatban.
Egy olyan srác, aki eddig képtelen volt bármit is befejezni, most úgy dönt, hogy elmegy addig, ameddig még senki emberfia, és fogadalmat tesz: 40 napon keresztül semmi szex. Nincs tapi. Nincs smaci. Nincs előjáték. Nincs flört. Nincs önkielégítés. Úgy bizony: nincs semmi.
Az önként vállalt szigor kezdetben remekül működik, Matt úgy érzi, ura önmagának. Ám minden veszélybe kerül, amikor találkozik álmai asszonyával, Ericával. A szexi és tüzes Erica egyszerűen megőrjíti Mattet. Így, amikor mindenki mérget venne arra, hogy Matt nem tudja befejezni, amit elkezdett, a fiú megpróbál kitartani, és reménykedik, hogy Erica is kitart...

Micsoda nő

Edward Lewis gátlástalan üzletember, aki cégeket vesz, feldarabolja azokat, majd apránként, jóval drágábban továbbadja őket, nem törődve azzal, hogy tranzakcióival pillanatok alatt több száz munkahelyet sodor veszélybe nap mint nap.

A magánéletben azonban nem olyan sikeres, mint az üzletben - nemrég szakított barátnőjével. Egyik üzleti útján Los Angelesben a Beverly Hills Hotelt keresve útbaigazítást kér egy csinos, de nagyszájú utcalánytól, Viviantől, aki öt dollárért útbaigazítást ígér, egy tizesért pedig még el is kíséri a férfit.

Edwardnak tetszik a lány rámenőssége és felbérli, legyen a kísérője, amíg Los Angelesben tárgyal. A lánynak szimpatikus az ajánlat, jól jön a 3.000 dollár és vonzónak tartja Edwardot is, akinek azonban csak az üzleten és a számokon jár az esze. Neki tényleg csak egy kísérőre van szüksége, akivel megjelenhet az üzleti vacsorákon.
Persze - ahogyan az egy igazi tündérmesében történni szokott - hamarosan megváltozik a helyzet és Edward is rájön, hogy igazi kincs akadt a keze ügyébe.

A több mint egy évtizede készült romantikus vígjáték mai napig a műfaj meghatározó darabjának, igazi hivatkozási pontnak számít. Julia Roberts a Micsoda nő!-nek köszönheti, hogy ma ő Hollywood első számú női sztárja!

Dirty Dancing 2.

Havanna: 1958 novembere. A 18 éves Katey Miller (Romola Garai), vele született, ösztönös kíváncsiságával és felületes spanyol nyelvtudásával egy merőben új életbe, Kuba dús és buja hangulatú fővárosába érkezik, ahol apja a Ford egyik vezető pozícióját tölti be. Azt várnánk, hogy a kicsit könyvmoly és kissé különc Katey azonnal a talpraesett amerikai tinédzserek csapatához csatlakozik, a Millerékhez hasonlóan az exkluzív Oceana szállodában elhelyezett amerikai családok gyerekeihez.
Ehelyett Katey azon kapja magát, hogy a büszke és céltudatos Javier-hez (Diego Luna) vonzódik, egy pincérfiúhoz, aki mellesleg kiváló táncos is. Eltökélten arra, hogy megtanulja azt a minden idomot megmozgató és kidomborító, fantasztikusan látványos mozgást, amely szemmel láthatólag Javier-nek a vérében van, Katey rábeszéli a fiút, hogy legyen a partnere azon a rangos országos táncbajnokságon, amelynek Havanna egyik csillogó kaszinója, a The Palace ad otthont.

Rövidesen a színjeles, kitűnő tanuló Katey sutba dobja a könyveit és még szüleit is félrevezetve, éjjel-nappal Javier társaságában igyekszik felfedezni Kuba másik, eddig nem látott arcát. A La Rosa Negra nevű, fülledt éjszakai bárban találkozik a fiúval, egy bárban, ahová csak helybéliek járnak, és ahol a tánc hangulata forróbb, mint a trópusi éjszaka melege odakint. Olykor-olykor aztán egy néptelen tengerparti strand homokján gyakorolnak, érzéki harmóniában mozgó testük az ébredező szerelem szenvedélyét tükrözi. Ahogy végül elérkezik a verseny éjszakája, Katey és Javier készen állnak a megmérettetésre, hogy a táncparketten táncospárként álljanak ki a versenyre - s közben észre sem veszik, hogy az elegáns klub és Havanna utcáinak hangulatára már a kirobbanni készülő forradalmi erőszak vetíti árnyát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lóháton a cowboyok nyomában

Egyre divatosabb a westernlovaglás, amelyhez a nevével ellentétben nem kell füves préri. Tovább olvasom