Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Szerelem és hűség

Névjegy: Szabó Szilvia

Kedvencei
Könyv: Ceres foglyai
Film: A gladiátor
Zene: Madonna
Étel/ital: őszibarackos-tejszínes csirke/ásványvíz
Színész: Keanu Reaves
Szabó Szilviát a kíváncsiság vezérelte, amikor a lapunk által a szlovák Új Szóval közösen rendezett szépségversenyre jelentkezett. Még ha sikeresen is szerepelne a győri fináléban, hosszú távon akkor sem gondolkodna modellkarrierben, legnagyobb vágya, hogy évek múlva nagyszerű anya és feleség váljon belőle.

A győri tanítóképző főiskolán szociálpedagógiát tanul a 20 éves dunaszegi hajadon. Az elsőéves hallgatót nagyon érdekli a pszichológia, úgy érzi, hogy eme tudomány segítségével jobban megismerheti az embereket. Olyan állást kíván magának, ahol majd gyermekekkel foglalkozhat.

Szabó Szilvia
Mint feleség Szilvia főnyeremény lehet évek múlva egy szerencsés férfi számára, mivel elmondása szerint nem egy feminista alkat. Hangsúlyozza, mindkét nemnek megvannak a saját feladatai. Ugyanúgy dolgozzon munkahelyen a nő is, de ne legyen ott a munka rabja! A női karrierorientáltság az egyik fő oka napjainkban a házasságok tönkremenetelének. Szilvia a klasszikus családmodellben hisz: a házimunka és a gyereknevelés elsősorban az ő feladata lesz, mivel a gyermekek kapcsolata az anyával amúgy is szorosabb, így egy nő legyen többet otthon a csöppségekkel. Az utódok jobban megsínylik, ha édesanyjukkal kevés időt tölthetnek együtt.

A férjnek pedig meg kell teremteni az anyagi hátteret. Szilvia kiemeli, itt nem a fényűző gazdagságra gondol, hanem arra, hogy a családtagoknak ne kelljen nélkülözniük. A másik leglényegesebb elvárás egy férfitől: a hűség. A hajadon úgy látja, a mai világban a hűség csak rendkívül kevés párnál valósul meg, kevés pár tiszteli meg egymást az ilyen irányú viselkedéssel. Számára a hűtlenség azonnali válóok.

Szilvia elmélete szerint egyrészt a férfiakban erőteljesebben megtalálható a félrelépés iránti vágy, de az sem ritka, hogy a nő eltúlzott, alaptalan féltékenysége miatt lép félre később a férfi. A korlátozott férj úgy érzi, ha már sokszor, alaptalanul megvádolták és már úgyis „bűnös" a feleség szemében, akkor utólag már legyen oka annak, amiért a letöltendő büntetését megkapta. Ráadásul a női szerepek elférfiasodtak, a férfiak pedig elnőiesedtek. A férfiak dolga az udvarlás, azonban sok esetben a nők veszik kezükbe a kezdeményezést.

Szilvia bízik abban, hogy egy hűséges társ személyében megtalálja gyermekei apját, akivel kiegyensúlyozott párkapcsolatban élhet. Szerelmével két és fél éve ismerkedett meg, s reméli, hogy idővel ők másképp fognak élni, mint ami korunkban jellemző a párkapcsolatokra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sereghajtók vagyunk az internet felhasználásban

Magyarországon a lakosság 28 százaléka, a vállalatok 78 százaléka használta tavaly év elején… Tovább olvasom