Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Szerdán hallgatják meg Hagyót

Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettest, valamint Garadnai András volt igazgatósági elnököt szerdán hallgatja meg a BKV-nál történt szabálytalanságok kivizsgálására alakult fővárosi bizottság.

Közölte mindezt a testület fideszes elnöke hétfőn az MTI megkeresésére.

György István elmondta, őket utolsóként hallgatják meg, a testület feladata ezután a jelentés elkészítése lesz. Ez azt is jelenti, hogy a bizottság mégsem hallgatja meg Balogh Zsolt korábbi megbízott vezérigazgató-helyettest, aki nemrég egy napilapban - nagy visszhangot kiváltó - nyilatkozatot tett a BKV működésével, irányításával kapcsolatban.

Balogh Zsolt után elődje, Antal Attila vezérigazgató is megszólalt a médiában, és ő is olyan állításokat tett, amelyekkel feltehetőleg a BKV-s ügyekben folyó nyomozásban is érdemben foglalkoznak majd.

Előbbi BKV-vezető Hagyó Miklóst, utóbbi Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármesterről állította a nyilvánosság előtt, hogy a városházi politikusok nyomására hoztak meg bizonyos döntéseket.

Hagyó Miklós szerdai meghallgatása ezért várhatóan hasonló élénk médiaérdeklődésre tarthat majd számot, mint korábban Demszky Gáboré.

A szerdai ülés után a testületnek egy hete lesz arra, hogy jelentést készítsen. A közlekedési céget érintő szabálytalanságok munkajogi, polgári jogi és esetleges büntetőjogi vonatkozásainak kivizsgálására tavaly november 26-án alakított eseti bizottságot a Fővárosi Közgyűlés, a testületnek március 25-ig van ugyanis mandátuma arra, hogy jelentést készítsen.

Várhatóan nem lesz egyszerű feladat a választások előtt néhány héttel egy olyan jelentést összeállítani, amelyhez az adalékokat jórészt a bizottság előtt megszólaló politikusok adták.

Vitára lehet számítani abban a kérdésben is, hogy a vizsgálóbizottság beépítse-e a jelentésébe Balogh Zsoltnak és Antal Attilának a sajtóban tett nyilatkozatait is.

Az eddigi bizottsági meghallgatások alapján valószínűsíthető: a politikusok - párthovatartozástól függetlenül - abban egyet fognak érteni, hogy az elmúlt években a BKV feletti felügyeleti, irányítási jogok túlságosan megosztottak voltak, és így az adott ügyekben a felelősség megállapítása sem lesz könnyű feladat.

Olvasóink írták

  • 3. fióka 2010. március 18. 08:05
    „Meghalgatás?????Rabosítás!!!!”
  • 2. laposibenö 2010. március 17. 23:08
    „Na ilyenek várhatók. Konccepciós perek.”
  • 1. Csetneky 2010. március 17. 19:49
    „Hát nem hallgatták meg. A kihallgatás helyszínét elHagyót. Tudom, hogy el sem ment, de nem bírtam kihagyni.:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leszakadt felsővezeték: késnek a Szobra tartó vonatok

Eltört a Szobra közlekedő személyvonat áramszedője, Verőce és Nagymaros között leszakította a vágány… Tovább olvasom