Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Szerdai kék sorok

A rendőrség bűnmegelőzési szolgálata azt szeretné, hogy az idei nyár mindannyiunk számára kellemesen teljen el. Ennek érdekében kérjük, fogadja meg tanácsainkat!

Az utcán, tömegben:

Mindig ügyeljen pénzére, bankkártyájára, azokat ne tartsa egy helyen. Táskáját tartsa szorosan a kezében, hátizsákjában ne tároljon értékes holmit. Ügyeljen rá, hogy fényképezőgépét, videokameráját ne lehessen könnyen leakasztani válláról. Iratait mindig táskája vagy ruhája zárható zsebében tartsa. Azok számát (bankkártyájáét, mobiltelefonjáét is) jegyezze fel. Idegen városban elsősorban rendőrtől, hivatalos személytől, vagy valamely üzlet eladójától kérjen felvilágosítást, ne bízzon a feltűnően készséges idegenekben.

Közlekedés során:

Ne hagyja, hogy „ segítőkész ” idegenek eltereljék a figyelmét. Az ilyenek sokszor maguk idéznek elő defektet, hogy kifoszthassák a gyanútlan utazókat. Parkoláskor ne hagyjon gépkocsijában látható helyen értékeket, az autót mindig zárja le, a riasztót kapcsolja be akkor is, ha csak egy percre száll ki és nem távozik messze a kocsitól.

Strandon, uszodában:

Sose hagyjuk őrizetlenül értéktárgyainkat, a tolvajok nem válogatnak. Táskát, pénztárcát, mobiltelefont, de akár ruhaneműt is lopnak. Mérjük fel, mi az, ami okvetlenül szükséges a strandoláshoz, ne vigyünk magunkkal felesleges értékeket. Ha mégis, akkor tegyük azokat értékmegőrzőbe vagy őrzött öltözőszekrénybe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hidak - nyolcféleképpen

Idén nyolc művész vállalkozott arra, hogy a mosonmagyaróvári művésztelepen egy gondolatot vigyen… Tovább olvasom