Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Szépülni mindenáron

A fog- sé gasztronómiai turizmus mellett a szépségturizmus sem elhanyagolható megyénk határ menti városaiban.

Mosonmagyaróvár: kétszáztíz

A szépségipar ezen egységeiből összesen kétszáztízet(!) tart nyilván a kamarai összesítés Mosonmagyaróváron. A fodrászatok, kozmetikák, masszázsszalonok és az iparág egyéb megjelenési formái azonban elsősorban nem a szépülni vágyó Lajta-partiakra rendezkedtek be, hanem sokkal inkább a határ nyugati oldaláról érkező „ turistákra " . Jelzi a szakmában zajló kemény konkurenciaharcot az is, hogy a szépségszalonok erdejében bizony nehezen találtunk néhány olyan iparost – pláne névvel nem – , aki végül nyilatkozott lapunknak tapasztalatairól.

Egységes árlista

A magyaróvári sétálóutca egyik jól bejáratott üzletében dolgozó fodrász elmondta: bár tudomása van olyan helyekről, ahol az osztrák vendégeket emelt díjas tarifával várják, náluk egységes az árlista. A szolgáltatások színvonalában nincs különbség a két ország között, az árak azonban nálunk csupán a kinti összeg negyedrészére rúgnak. Nyolc éve működnek, s az ennek során kialakult jelentős vendégkör fele jön Ausztriából. Közülük legtöbben a határ menti falvakból s Bécsből járnak ide rendszeresen. Szerdán és csütörtökön van a nagy dömping, ilyenkor buszokkal, csoportosan érkeznek a vendégek. – Előfordulnak olyan napok is – főként hétfőn – , amikor egyetlen osztrák vendég sem jön – panaszolja a fodrász. Szerinte a termál közvetlen környezetében lévő üzletek sokkal előnyösebb helyzetben vannak, hiszen ott közel négyszer annyi osztrák vendég fordul meg.

Automatikusan a drágábbat kapják

A termálhoz közeli üzletben dolgozó – szintén neve elhallgatását kérő – kozmetikus érdeklődésünkre elmondta: vendégei közel hetven százaléka Ausztriából jár át rendszeresen, de nyáron németek is nagy számban felbukkannak üzletében. Külön tarifa nincs a külföldieknek, ám míg a magyar vendégektől megkérdezik, hogy az olcsóbb anyagokkal kérik-e a kezelést, addig az osztrákok automatikusan a drágábbat kapják, így természetesen a végösszeg is jelentősen magasabb. Mivel rendkívül nagy a rivalizálás a szinte egymásba érő szépségszalonok közt, mindenki a maga módján próbál minél több vendéget odacsalogatni. Az általunk faggatott kozmetikus például a szolgáltatás minőségének emelésével próbálja klienskörét bővíteni, ám többen az árral mennek a többiek alá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogadóórák

Mosonmagyaróváron a polgármesteri hivatalban május 8-án, szerdán reggel 8-tól fél 10-ig, majd az… Tovább olvasom