Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Szeptemberben már a megemelt fizetésüket kapják az egészségügyi dolgozók

Az augusztusi fizetéssel, vagyis szeptember elején kaphatják meg az egészségügyben dolgozók a számukra korábban megígért és törvényben elfogadott béremelést - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága vasárnap az MTI-vel.
A közlemény szerint idén minden egészségügyi dolgozó részesül a bérfejlesztésből, de prioritást kaptak azok, akiknek tavaly kisebb mértékben emelkedett a fizetésük.

Az Emmi azt közölte, összesen 95 ezer egészségügyi dolgozó kap béremelést a fekvő- és járóbeteg-ellátásban, több mint 23 milliárd forintos forrásból.

A nyolc havi béremelésnek megfelelő januárig visszamenőleges plusz juttatást egy összegben fogják kézhez kapni az egészségügyben dolgozók.

Emlékeztettek arra, hogy Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár még májusban jelentette be az egészségügyi ágazati bérfejlesztés következő lépcsőjét. Ennek értelmében a minden előző évben béremelésben részesülő legalább újabb 10 ezer forintos emelést kap, a szakorvosok illetménye havi 40 ezer, az intézeti gyógyszerészeké 44 ezer forinttal emelkedik, míg az egészségügyi szakdolgozók közül a diplomások részesülnek nagyobb emelésben.

A szakdolgozók közül a diplomások bruttó 35-41 ezer, a középfokú végzettségűek bruttó tízezer forinttal többet vihetnek haza szeptembertől.

Az egészségügyben dolgozók juttatásait a nehéz gazdasági körülmények ellenére is kiemelten kezeli tehát a kormányzat, és 2003 óta először hajt végre komplex béremelést az ágazatban - áll az államtitkárság közleményében.

Olvasóink írták

 • 6. gyugyu1 2013. szeptember 02. 20:59
  „Aztán nehogy +úgy járjanak mint a pedagógusok !OLVASD EL A LEVELET !!!!
  Egy pedagógus szeretne köszönetet mondani Miniszterelnök úr: Felsorolnék néhány dolgot, amiért oly hálás vagyok s leszek Nektek ÖRÖKRE:  1. Fizetésem (csak úgy mint kb. 110 ezer kolléga fizetése) 2013. szept. 1-től az eddigi nettó átlag 143-155 ezer Ft helyett mostantól nettó 105 ezerre csökken) /ÚGY TUDOM EZ A MINIMÁLBÉRT kb. 5-10 ezer Ft-tal haladja meg. ÍGY... 48 évesen, KÉT DIPLOMÁVAL, 30 éves munkaviszonnyal a ,,HÁTAM MÖGÖTT ASSZEM" csakis hálás lehetek MITAGADÁS: én meg vagyok becsülve, csakúgy mint 110 ezer kollégám az országban, akik erről a jó hírről tegnapelőtt, aug. 29-én értesültünk/  2. 2013. szeptemberétől én és 110 ezer kollégám SOHA TÖBBÉ NEM KAPUNK VIZSGÁZTATÓI DÍJAT az érettségiztetésért, mert az úgyis ,,BENNE VAN" a 32 órás munkahetünkben és a munkaköri kötelességeink között. (2013 júliusáig egy pedagógus - egyetemi végzettséggel bíró középiskolai tanár - egy átlagos évben nettó 25 és 85 ezer FT közötti vizsgáztatói díjat kapott, AMI SOKAT SEGÍTETT ABBAN, hogy A TANÁR ELKERÜLHESSE A NYÁRI ÉHHALÁLT)  3. Nagyon hálás vagyok azért is, hogy 2013. szeptember elsejétől nem 22, hanem 32 óra a kötelező munkaidőm az iskolában és MINDEZ kb. NETTÓ 40,000.- azaz NEGYVENEZER forinttal kevesebb PÉNZÉRT.  4. Az első három pontban felsoroltakat úgy is megfogalmazhatnám, hogy ez egy "IGAZI PEDAGÓGUS ÉLETPÁLYAMODELL" ígéretes kezdetének TŰNIK SZÁMOMRA: ,,HÜLYE, FOGYATÉKOS PEDAGÓGUS, DOLGOZZ heti 10 órával többet az eddiginél 30%-kal kevesebb NETTÓ BÉRÉRT!"  5. Csak azt nem értem, hogy a FENTI REFORMOKAT MIÉRT NEM ÚGY KOMMUNIKÁLJÁTOK ,,az istenadta NÉP" felé, hogy nettó 50%-kal CSÖKKENTJÜK a PEDAGÓGUSOK BÉRÉT, és miért kell azt HAZUDNOTOK, hogy 60%-kal növeljük AZT???? (Biztos a különböző társadalmi csoportok összeugratása, egymás ellen hangolása LEHET A CÉL!!!)  6. Köszönöm azt is, hogy 2013. szeptember 1-től iskolák felújítására csak akkor adtok pénzt, ha ÉLETVESZÉLY FOROG FENN! (Vagyis, ha beszakad a plafon, vagy összedől 1 iskola, azért odanyomtok néhány ezer Ft-ot, persze szigorú könyvelés mellett.)  7. Azt is köszönöm Nektek, hogy a pedagógusok 7 évenkénti állandó továbbképzése továbbra is kötelező, amit NÉHÁNY ÉVE (ebből a magas fizetésükből) SAJÁT MAGUK FIZETHETNEK (azaz: önköltséges) és ezt nemcsak megengeditek, HANEM ELŐ IS ÍRJÁTOK!  8. Utoljára, de nem utolsósorban KÖSZÖNÖM NEKTEK, hogy Magyarországon sikerrel romba döntöttétek nemcsak az egészségügyet, hanem az oktatást is. /DE MEGISMÉTLEM, MUSZÁJ EZT SIKERTÖRTÉNETNEK BEÁLLÍTANI???????/

  9. Aki majd UTOLJÁRA HAGYJA el ezt a MEGREFORMÁLT (és ilyen sikeres) ORSZÁGOT, az ,,kapcsolja le a villanyt"! (Nem én leszek az, azt hiszem)  Az írás 2013. augusztus 31-én kelt. Név és cím a szerkesztőségben.  Kép: blogs.telegraph.co.uk”
 • 5. himbi 2013. szeptember 01. 20:36
  „http://moszhonlap.hu/news_files/208_2.pdf
  "A Kjt. A-E kategóriáinak megfelelő kategóriákban az előző évi egészségügyi bértáblában 10000 Ft/fő/hó értékkel az illetmények. Akik részesültek a kötelező minimálbér/garantált bérminimum emelésben, azok esetében úgy kerül az illetmény kiegészítésre, hogy a minimálbér/garantált bérminimum emelés és az ágazati emelés összege legyen 10000 Ft. Az intézkedés körülbelül 66 ezer felsőfokú végzettséggel nem rendelkező egészségügyi dolgozót, zömében egészségügyi szakdolgozót érint."

  Én úgy gondolom, hogy a fenti cikk nem teljesen igaz! Azért nem gondolom igaznak mivel ha jól tudom akkor azon dolgozók akik kaptak már idén béremelést, pl: szakképzett minimálbér emelést bruttó 108 ezerről bruttó 114 ezerre azok nem kapják meg a bruttó 10 ezer Ftos emelést hanem csak bruttó 4 ezer Ft emelésben részesülnek mivel a minimálbér emelés meg bruttó 6 ezer Ft volt. Na, de javítsatok ki ha tévedek és ha rosszul értelmeztem az olvasottakat.”
 • 4. himbi 2013. szeptember 01. 19:24
  „Én úgy gondolom, hogy a fenti cikk nem teljesen igaz! Azért nem gondolom igaznak mivel ha jól tudom akkor azon dolgozók akik kaptak már idén béremelést, pl: szakképzett minimálbér emelést bruttó 108 ezerről bruttó 114 ezerre azok nem kapják meg a bruttó 10 ezer Ftos emelést hanem csak bruttó 4 ezer Ft emelésben részesülnek mivel a minimálbér emelés meg bruttó 6 ezer Ft volt. Na, de javítsatok ki ha tévedek és ha rosszul értelmeztem az olvasottakat egy másik weblapon.”
 • 3. Tündenéne 2013. szeptember 01. 18:48
  „Hát már épp ideje.”
 • 2. Mazzola 2013. szeptember 01. 17:44
  „akkor most mar nem kell rettegnem attol ,hogy egyszer korhazba es a kezükbe kerülök.
  Mert mos lessz guba ,hat mindenki majd kenyeztetgetnek.”
 • 1. Legs 2013. szeptember 01. 15:58
  „Jönnek a választások?:)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: a béremelés nem fedi el az oktatáspolitika hibáit

A szocialista párt szerint a köznevelési törvény teljes körű életbe lépése zárt és merev iskolarendszert hoz létre. Tovább olvasom