Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Szeptemberben fizeti ki az OEP a 25 milliárdos többletet

Szeptemberben kezdi kifizetni az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) az egészségbiztosítási alap többletéből származó 25 milliárd forintot.
Tízmilliárd a reformból eredő megtakarítás, 15 pedig a tervezettnél nagyobb járulékbevétel eredménye.

Tízmilliárd a reformból eredő megtakarítás, 15 pedig a tervezettnél nagyobb járulékbevétel eredménye. Az előzőt az OEP-nek ki kell fizetnie, ám a járulékbevételi többletről a zárszámadási törvényben, várhatóan október 22-én dönt a parlament.

A kétlépcsős pénzfelosztásról a szaktárca a szakmai szervezetekkel egyeztetve döntött. Az első fordulóban kifizethető 10 milliárdból 4,27-et a 150 Kórház mindegyike teljesítményarányosan kap.

A Magyar Kórházszövetség javaslatára további egymilliárdot fizetnek 30 Kórháznak, amelyeknek az áprilisi átalakítások után a korábbinál nagyobb terület lakosságát kell ellátniuk, ám a többletmunkáért nem fizetett a tb - mondta Varga Ferenc a szövetség elnöke.

Támogatja a Kórházszövetség, hogy kiegészítő, fix díjként 3,4 milliárdot kapjon száz intézmény, amelyek legalább 400 ágyas kapacitásúak, legalább öt szakmában gyógyítanak, kiemelt országos feladatot látnak el, illetve részt vesznek a kiemelt népegészségügyi programokban.

A szakmai szervezetek egyetértettek abban is, hogy 1,2 milliárdot osszanak föl valamennyi krónikus és rehabilitációs ellátást végző intézetnek az április és június között végzett teljesítményeik arányában.

A második fordulóban kifizethető 15 milliárdból tízet a szeptemberihez hasonlóan osztanak szét. A fennmaradó részből 2 milliárdot kap a már most 1,5 milliárd forint adóssággal küszködő Országos Mentőszolgálat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A végzet asszonya stílus a domináns

Soha nem volt ilyen színes és feltűnő a kiegészítők divatja, mint az idén – derül ki az egyik… Tovább olvasom