Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Szepessy: a baloldali szövetség lenyúlta a nevünket

Azonnali névváltoztatásra szólíotta fel az Összefogás Pártja a baloldali ellenzéki szövetséget, mert szerintük az összefogás kifejezés használata megtévesztheti a választókat.
16.48 - A baloldali ellenzék jelszóként, hétköznapi elnevezésként használja az összefogás szót, nem hoztak létre szervezetet ilyen néven, ezért az Összefogás Párt tiltakozása megalapozatlan - nyilatkozta Molnár Zsolt, a szocialisták kampányfőnöke az MTI-nek.

Az MTI azután kereste meg az MSZP-s politikust, hogy az Összefogás Párt névváltoztatásra szólította fel a baloldali ellenzéki szövetséget, mert szerintük az összefogás kifejezés használata megtéveszti a választókat. Szepessy Zsolt, az Összefogás Párt elnöke hétfőn nyílt levélben fordult az MSZP, az Együtt 2014, a Demokratikus Koalíció, a Liberálisok és a Párbeszéd Magyarországért vezetőihez, tiltakozva nevük "lenyúlása" ellen.

Molnár Zsolt az MTI-nek elmondta: az összefogás nevet éppen a választók adták a demokratikus ellenzéki pártok együttműködésének, az összefogás az ő követelésük volt. Az összefogás szót senki sem sajátíthatja ki - tette hozzá.

Szerinte ugyanakkor az összefogás szó politikai értelemben a baloldali ellenzéki pártokhoz kötődik. Jogi értelemben pedig csak akkor emelhetne kifogást az Összefogás Párt, ha az MSZP, az Együtt-PM, a DK és a Liberálisok ezen a néven választási pártot vagy bármilyen szervezetet hoztak volna létre, és így akarnának indulni a választáson, de erről nincs szó - mondta a kampányfőnök.

Hozzátette: jelszóként használják az összefogást, de a szavazólapon és a plakátokon is a részt vevő öt párt neve és logói szerepelnek majd.

16.03 - Szepessy Zsolt az Összefogás Párt elnöke hétfőn nyílt levélben fordult az MSZP, az Együtt 2014, a DK, a Liberálisok és a PM elnökeihez a névváltoztatás érdekében. Úgy fogalmaz: az Összefogás Párt elnökeként a leghatározottabban tiltakozik nevük "lenyúlása ellen", mivel az összefogás "törvénytelen használatával" megtévesztik a választókat és összemossák az Összefogás Pártot a baloldali szövetséggel.

"Elrabolták nevünket és ezen bűnös úton szerzett név kampányban történő használatával könnyen megtéveszthetik azokat, akik ránk akarnak szavazni és mi így szavazatokat veszíthetünk" - írja Szepessy Zsolt.

Hozzátette: amennyiben a baloldali pártok nem állnak el az összefogás név "jogosulatlan használatától, akkor minden rendelkezésre álló hazai és nemzetközi jogi lehetőséget" ki fognak használni velük szemben, illetve ezzel párhuzamosan tüntetéseket tartanak a baloldali pártok irodái előtt és rendezvényeiken.

A pártelnök hangsúlyozta: a baloldali pártelnökök "nyilvánvalóan tudatában voltak annak, hogy létezik és aktívan működik egy Összefogás elnevezésű párt", hiszen pont az ellenzéki szövetség tagjai jelentették fel az Összefogás Pártját a helyi választási bizottságnál, amikor a választási csalások miatt és ellen Baján demonstráltak. Ráadásul mindezt azzal az indokkal tették, hogy az Összefogás Párt neve és a választásokon induló Összefogás Bajáért jelölő szervezet neve összekeverhető.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabadságvesztéssel büntetnék a génmódosítást

Budai Gyula a büntető törvénykönyv módosítását javasolja annak érdekében, hogy akár két évig terjedő… Tovább olvasom