Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Szép álmokat!

Holnap lesz az alvás világnapja. Először ünneplik meg Magyarországon. Kicsit vicces ez a világnap. Minden világnap vicces, de ez különösen. Az meg egyenesen röhejes, hogy aznap kéne ünnepelnünk, amikor éppen meglopnak bennünket, s elvesznek egy órát. Ez a lopás persze kegyes lopás, majd visszaadják ősszel, csak kicsit maguknál tartják az órát. Azt az órát, ami nem márkás, mutatója sincs, mindössze hatvan percből áll, s ami alkalomtól függően hol unalmas és vánszorgó, hol pedig villámgyorsan elillanó.

Egy csomó mindent persze nem adnak vissza, s még csak tolvajért sem kiálthat az ember. Elveszik és kész, mert bajban van a költségvetés. S ha bajban van, akkor azt hiszik, jó mélyen turkálhatnak a zsebünkben.
Mielőtt nagyon elkeserednék az ország helyzetén, eldöntöttem, a hétvégén ünnepelni fogok. Alkalmat is találtam, itt az alvás világnapja. Állítólag rászorulna az egész ország, mert keveset alszunk. A kialvatlan ember mogorva, rossz a kedve, kötözködik, borúsan látja a dolgokat. Hát ezért vagyunk mi legendásan pesszimisták, tessék csak egy kicsivel többet aludni, s mi leszünk Európa legoptimistább nemzete.
Aki nem tud aludni, az is csináljon úgy, mintha bóbiskolna. Álmodni ébren is lehet. Bármit. Aki undorodik a politikától, álmodja azt, hogy megvalósítottuk a politikusok nélküli demokráciát, ehhez képest az athéni demokrácia maga volt a diktatúra. Vagy azt, hogy a parlamenti képviselők a jövőben nem vesznek fel fizetést, sőt, az ország nehéz helyzetére való tekintettel ötvenezer forintot befizetnek a nemzeti bank számlájára.
Ha keveselli a fizetését, álmodja azt, hogy többet keres. Nyugodtan szórja a pénzt, éljen a mának, vacsorázzon vendéglőben, a libamájas vacsorához illik a pezsgő. Ha régen volt nyaralni, fizessen be egy világ körüli útra. Megérdemli. Éppen eleget gürizett, ha nő, akkor mosott, vasalt, takarított, ha férfi, akkor éppen elég különmunkát vállalt. A gyereket se hagyja ki a jóból. Megérdemli az a laptopot meg a kétszázezres biciklit.
Ha időközben felébredt volna, s a magyar valóság kínzó szorítását érezné, aludjon vissza. Ünnepelje stílszerqen az alvás világnapját!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kormánytanácsadó becsületrenddel

„ A várospolitikában való visszafogottságomat az motiválja, hogy Mosonmagyaróváron az új… Tovább olvasom