Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 12°C Még több cikk.

Szentendrén a Civitas Pinceszínház

A szentendrei Teátrum Napokon vendégszerepel a hétvégén a Civitas Pinceszínház. A soproni művészek szombaton a Kézkivirágzások, vasárnap pedig az Infernó című darabot adják elő, mindkettőt Schéner Mihály műve alapján vitték színre.
A Schéner Mihály Kézkivirágzások című kötete által ihletett színművet mutatja be szombaton este nyolckor a Civitas Pinceszínház a szentendrei Teátrum Napok keretében. – Megtiszteltetés, hogy vendégszerepelni hívtak bennünket, hiszen ezen a rendezvényen nívós társulatok lépnek fel – mondta el Kövesi György, a Civitas rendezője. – A Kézkivirágzásokban a festőművész különböző életbölcseleteket is ír, ezekből áll össze a színdarabunk. Az alapgondolat az, hogy minden az emberi kéz által született és ami elpusztult, az is a kéz által szűnt meg.
Vasárnap este kilenctől az Infernót, egy misztikus pantomimdrámát láthat a közönség, mely szintén Schéner Mihály életművéből merít. Ebből az alkalomból a színdarabnak otthont adó szentendrei Művészet Malomban egy hatalmas fát épít fel a társulat, melynek ágai és gyökerei beérnek a nézőtérre. – A darab első előadását két évvel ezelőtt tartottuk, már akkor is nagy volt a sikere – tette hozzá Kövesi György. – Ezúttal körülbelül két-háromszáz nézőt várunk az előadásokra. Az Infernó előtt Schéner-kiállítás is nyílik a helyszínen, ehhez kötődnek a darabok, így kívánjuk bizonyítani, hogy megfér egymás mellett, sőt, kiegészíti egymást a festészet és a színjátszás.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

XVI. Benedek: A házasság szövetség

Burkoltan bírálta a spanyol szocialista kormány egyházi körök által hevesen támadott társadalmi… Tovább olvasom