Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Szent Lajos király hídja (The Bridge of San Luis Rey)

A Szent Lajos király hídja egy sajátos nyomozás története, amelyben öten vesztik életüket, és egy atya próbálja kideríteni, mi fűzte össze az áldozatokat.
A Szent Lajos király hídja egy sajátos nyomozás története. A ferences rendi Juniper atya tanúja lesz, amint a Szent Lajos király hídja leszakad, és a szörnyű tragédiában öten vesztik életüket. A látványtól felzaklatott szerzetes nem nyugodhat: a katasztrófa mögött isten kezét sejti, ahhoz azonban, hogy bizonyítani tudja megérzéseit, utána kell járnia, kik is voltak valójában az áldozatok és milyen rejtélyes kapocs fűzte őket egymáshoz.

rendező: Mary McGuckian

író: Thornton Wilder
forgatókönyvíró: Mary McGuckian
zeneszerző: Lalo Schifrin
operatőr: Javier Aguirresarobe
producer: Michael Cowan, Samuel Hadida, Garrett McGuckian, Mary McGuckian, Denise O'Dell
vágó: Kant Pan

szereplő(k):
F. Murray Abraham (az alkirály)
Kathy Bates (a márkiné)
Gabriel Byrne (Juniper)
Robert De Niro (a perui érsek)
Geraldine Chaplin (az apácafőnöknő)
Émilie Dequenne (Dona Clara)
Adriana Domínguez (Pepita)
Harvey Keitel (Pio)

A film sztorija

Thornton Wilder világhírű regényének megfilmesítésében öt, látszólag egymással semmilyen kapcsolatban nem álló utazó élete kapcsolódik össze egy tragédiában.

Útjuk Peruban, a Szent Lajos király-hídon keresztezi egymást a végzetes napon, 1714. augusztus 20-án. A híd hirtelen összeomlik és ők mindannnyian a mély szurdokba zuhanva lelik halálukat.

Baleset volt? Vagy esetleg volt valamilyen közös kapocs, ami halálukat okozhatta? A filmben egy pap utazása során arra a megdöbbentő feltevésre jut, hogy esetleg a véres tragédia hátterében isteni akarat volt. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - stjnr

"McGuckian filmjének a szerzetes pere adja a keretét: az egyház eretneknek nyilvánítja a kételyeit lejegyző férfiút, aki az öt áldozat életének felelevenítésével igyekszik védeni az igazát. Gabriel Byrne valószínűleg az álmaiból felriasztva is hibátlanul hozná a bölcs szerzetes figuráját, mint ahogy a többi színész is magabiztosan közlekedik a jól szabott, korhű jelmezekben. Kathy Bates unatkozó, nemesi származású
matrónája ugyanúgy telitalálat, mint Harvey Keitel Pió bácsija, ez a páváskodó, de a szeretteivel együtt érző színházi impresszárió.

Bár a filmben csak úgy nyüzsögnek a nagynevű, s fontos szerepet alakító színészek, A Szent Lajos király hídja legnagyobb sztárja mégsem a főszereplők, hanem a vendégjátékosok között keresendő. Robert De Niro az egyház dogmáihoz vasszigorral ragaszkodó érsek szerepében szinte főszerepet csinál percnyi jelenéseiből. Alakítása a régi mondást bizonyítja, miszerint nincs kis szerep, csak rossz színész."
A teljes cikk

mozinet.hu - Kovács Gellért

"A XVIII. századi Peruban a gonoszok az inkvizíció kötelékében szerencsétlenkedtek, a jók meg meghaltak. Mindezt giccses, népies motívumokkal díszített zene kíséri (minden idők egyik legnagyszerűbb filmes komponistája, Lalo Schifrin érthetetlen mélyponton), a cselekmény szövése céltalan, ráadásul sótlan és lapos alakításokkal büntetnek mélyen és okkal tisztelt művészek (többek között Kathy Bates, Garbriel Byrne, Robert De Niro, F. Murray Abraham, Harvey Keitel): hosszasan társalognak, meg bánatosan néznek maguk elé – időnként azt is elfelejtjük, hogy egyáltalán mozgóképet látunk."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

sfac: őszi Góleső

Öt pont előnnyel vezeti a megyei harmadosztály Kapuvári csoportjának táblázatát a Soproni FAC.… Tovább olvasom