Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Szent János lovagja

A jótékony és segítő célú tevékenységének elismeréséül a Szent János- lovagrend tagjává fogadta a győri Sipőcz Ernőt, akit a napokban ütött lovaggá a rend nagypriorja a Pozsonyban tartott ünnepélyes avatón.
A Jeruzsálemi Szent János Lovagrend minden évben különböző európai fővárosban tartja új lovagjainak nemzetközi szintű avatóünnepségét. Legutóbb Pozsonyban, a hajdani koronázóváros templomában ütötte lovaggá az új tagokat a luxemburgi nagyprior. A rendezvényen – Kínától Kanadáig – 11 ország 24 lovagját avatták. Hazánkból négyen részesültek a megtiszteltetésben, közöttük a győri Sipőcz Ernő, a Magyar–Izraeli Baráti Társaságok Országos Szövetségének ügyvezető elnöke.

– A lovagrend elsősorban ökumenikus. Nem tesz különbséget emberek között vallási hovatartozás miatt. A testvériségre, a békére és a toleranciára épít. S ez számomra nagy segítség, hiszen a magyar–izraeli társaságok is a békés egymás mellett élés és a tolerancia keretében működnek az emberek boldogulásáért – mondta el a Kisalföldnek Sipőcz Ernő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

E-mail, internet – az elárasztott munkahely

A magyar munkavállalóknak még mindig kevesebb e-mailtől vagy egyéb „számítástechnikai… Tovább olvasom