Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Szemléletváltás szükséges

Sopronban a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt., valamint a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. (STKH) felel a város tisztaságáért, az illegális szemétlerakók felszámolásáért. Ez utóbbi évről évre nagyobb terhet ró a cégekre és munkatársaikra.

– Tapasztalataink azt mutatják, nagyon fontos lenne a szemléletváltás a hulladékok elhelyezésének kérdésében is – mondta Kosztka László, a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. igazgatója. – Ebben sokat segíthet a Kisalföld. Ugyanis nemcsak arról van szó, hogy jelentős költséggel és időráfordítással lehet az illegális szemétlerakókat felszámolni, hanem arról is, hogy tisztább, egészségesebb és szebb lenne a környezetünk, ha mindenki betartaná a szabályokat. Ez Sopronban és környékén különösen fontos lenne. Hogy pontosan hol és mennyi illegális lerakó „mqködik”, azt nem tudjuk, csak sejtjük, ezért március 27-én különböző szervezetek bevonásával útnak indítjuk a „szemétkommandót”, amelynek feladata a lerakók felderítése, felszámolása és a lehetőségekhez mérten a megelőzés.
– A városban és közvetlen környékén az elmúlt évben 544 köbméter illegális szemetet helyeztek el a legkülönbözőbb helyszíneken – tudtuk meg Gergácz Gyulától, a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. városüzemeltetési divíziójának főmérnökétől. – Ezek felszámolása közel 4 millió forintba került. Ezt a pénzt másra is fordíthatná a város, például szociális ellátásra, a szegénység csökkentésére. Annak ellenére növekszik az illegálisan elhelyezett szeméthalmok száma, hogy már évek óta megszervezzük a tavaszi nagytakarítást, a meghirdetett napokon konténereket helyezünk ki a közterületekre, a megvásárolt szabvány hulladékgyqjtő zsákokat folyamatosan elszállítjuk. Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy a kommunális hulladék egy köbméterig ingyenesen elhelyezhető a Harkai úti lerakótelepen, tehát nem kell(ene) szennyezni a környezetet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vetkőzőshow

Ami ebből a témából kiaknázható volt, azt megtette a bulvársajtó. Előbányászták a… Tovább olvasom