Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Szemezgetve a szőlőről

Előételt, salátát, főételt, tésztát, édességet egyaránt lehet készíteni szőlővel és szőlőből. A profi mesterszakácsok a szőlőt – főleg a nagyobb szeműt – meghámoztatják, kimagoztatják és megfelezve teszik az ételekbe.
Így mutat jól salátában vagy akár  levesbetétként. Mártásban, főleg a kisebb szeműek esetében, ez nem  mindig kötelező. Inkább édesebb fajtával érdemes dolgozni, mert a  túl savanyú szőlő nem ad harmonikus ízhatást. A szőlő nagyon finom roston sült libamáj mellé, de igen ízletes  roston sült csirke- vagy pulykamellhez is. A mártás ilyenkor  karakteres, fűszeres és borral van megbolondítva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 09.25.

Tovább olvasom