Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 15°C | 23°C Még több cikk.

Szemétszállítás az ünnepek alatt

Karácsonykor és újév alkalmával a háztartásokban több hulladék keletkezik, mint az azt megelőző időszakban. A tapasztalatok szerint a családi házakban még megoldható, az emeletes házakban azonban már gondot okozhat a hulladék átmeneti tárolása, ezért Győrben a Belváros, Marcalváros I–II, Adyváros, Nádorváros, József Attila-lakótelep, Gyárváros, Révfalu és Sziget városrészek nagyvárosias, vagyis emeletes házas beépítésű részein – ahol a hulladéknaptár szerint hetente kétszer vagy háromszor van hulladékgyűjtés – december 23-án, szombaton rendkívüli hulladékgyűjtés lesz, ezért a Komszol kéri a lakosokat, a hulladékgyűjtő edényeket szombaton a reggeli órákban helyezzék ki.

Az ezt követő napokban, tehát december 24-én és 25-én nem lesz hulladékgyűjtés. Először december 26-án, kedden viszik el a hulladékot egynapos csúszással, ami azt jelenti, hogy Győrben és vidéken egyaránt kedden a hétfői, szerdán a keddi, csütörtökön a szerdai, pénteken a csütörtöki és szombaton a pénteki járatukat teljesítik a hulladékgyűjtő autók.
Ahol tehát az ünnepek előtt a hulladéknaptár szerint például hétfőn, szerdán és pénteken ürítették munkatársaink a kukát, ott a két ünnep között kedden, csütörtökön és szombaton kell számítani a hulladékgyűjtő autó érkezésére.
2007. január elsején szintén nem lesz hulladékgyűjtés. Az új évben január 2-án, kedden viszik el először a lakossági hulladékot, hasonlóan az előző héthez, egynapos csúszással. Kedden tehát a hétfői, szerdán a keddi, csütörtökön a szerdai, pénteken a csütörtöki és szombaton a pénteki járatukat teljesítik a hulladékgyűjtő autók.
Az ünnepek előtt megszokott hulladéknaptár szerinti hulladékszállítási rend január 8-án, hétfőn áll vissza.
Az ünnepnapok közötti hulladékszállítás rendjével kapcsolatos kérdésekben munkanapokon reggel hat és este tíz óra között a 96/516-606-os, a 96/516-613-as és a 96/516-614-es telefonszámon lehet telefonálni, de információ kérhető a komszol@komszol.hu e-mail címen is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bálba indul a média

Pontosan négy évvel ezelőtt vette saját kezébe báljának szervezését a regionális média. Tovább olvasom