Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Szemetet gyqjtenek Nagycenken és Sopronhorpácson

Szedjük össze magunk! Felhívásunkhoz két önkormányzat, a nagycenki és a sopronhorpácsi is csatlakozott. A településeken holnap egész nap gyqjtik a szemetet, illetve megszépítik a lakóhelyüket.
A nagycenkieket holnap reggel fél kilencre a játszótérre várják. Innen indulnak majd összegyqjteni a településen a szemetet. Az akcióban részt vesznek az általános iskolások, valamint a helybéliek már több csoportot is alakítottak. A gyqjtőzsákokat, a kesztyqket, valamint a konténereket a Rekultív hulladékhasznosító kft. biztosítja. Az akció végeztével állnak majd neki a játszótér rendbetételének. Lefestik, felújítják a padokat, valamint a teret befüvesítik. A nap végén a gyermekeket aszfaltrajzverseny, a felnőtteket pedig gulyás várja. Ivánkovics Ottó, Nagycenk polgármestere lapunknak elmondta, a Szedjük össze magunk! Kisalföld-kampányt a településen kibővítették. – A felhívás keretében előbbre hoztuk a szokásos lomtalanítási akciónkat – tájékoztatott a polgármester. – A következő héten konténereket helyeztetünk majd el a községben. A helyszíneket és az időpontokat már kifüggesztettük a hirdetőtáblára. Minden adott tehát, hogy a húsvéti ünnepekre megszépüljön a településünk.
Sopronhorpácson ugyancsak szombaton, reggel kilenctől kezdődik a nagy falutakarító akció. Az iskolások mellett a lakók, valamint a helybéli vállalkozók is részt vesznek a kampányban. A felszereléseket ugyancsak a Rekultív kft. biztosítja. Talabér Jenő polgármester lapunknak elmondta, nemcsak az utcákat járják végig, hanem az eddig felfedezett külterületi illegális lerakókat is felszámolják. A résztvevőket köszönetképpen kis állófogadáson vendégelik majd meg.
Mindkét település polgármestere jó ötletnek tartja a Kisalföld kampányát. Úgy vélik, a felhívásnak nemcsak rövid távú előnyei vannak, hanem közösen sikerülhet elérni, hogy még tisztább és gondozottabb legyen a lakóhelyünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utolsó állami méncsikó-vizsga

Az utolsó állami tulajdonú méncsikók vizsgáját tartják meg ezekben a napokban Nagycenken. A… Tovább olvasom