Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Szélsőségesek célja a kordon lebontása

A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) értékelése szerint a szélsőséges csoportok jelenlegi legfontosabb célkitűzése a Kossuth téri kordon lebontása, de kulcsfontosságúnak tekintik a rendőri erők megosztását is – tájékoztatott a Miniszterelnöki Hivatal Nemzetbiztonsági Irodája.
Az NBH értékelése szerint – amit Szilvásy György, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti, valamint Nemzetbiztonsági Bizottságának együttes ülésén is ismertetett – a szélsőséges szervezetek közösen terveznek olyan ak-

ciókat, amelyek alkalmasak a hazai és a külföldi média figyelmének felkeltésére. A közlemény szerint a szélsőséges csoportok jelenlegi legfontosabb taktikai célkitűzése a Kossuth téri kordon lebontása. Arra számítanak, hogy ha március 15-e előtt megszüntetnék a kordont, akkor a velük együttműködő csoportokkal közösen azonnal birtokba vehetnék a területet – áll a kommünikében. A közlemény szerint a szélsőséges szervezetek folytatják különböző ütő- és vágóeszközök, valamint gyújtópalackok összeállítására alkalmas eszközök beszerzését. Információk vannak arról is, hogy egyes szervezetek lőfegyverek vásárlását, legalább egy esetben szomszéd országból történő illegális behozatalát tervezik. A közlemény szerint információk szólnak közeljövőre tervezett lőgyakorlatokról is. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázati keret kistelepüléseknek

Száznyolcvanmillió eurós keretre pályázhatnak azon kistelepülések, amelyeknek egészségügyi… Tovább olvasom