Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Szélerőművek épülhetnek Csornán

A beruházó szerint javítja a villamosenergia-ellátás biztonságát, emellett iparűzésiadó-, építményadó- és bérletidíj-bevételt hoz a városnak a Csornán felépítendő szélerőmű.
Szélerőmű építése kezdődik Csorna külterületén, a Barbacsi út mentén. A beruházásról a cég ügyvezetője, Gasztonyi László tájékoztatta lapunkat.
– A csornai szélerőmű építése kapcsán eljutottunk a munkaterület átadásáig – kezdte az ügyvezető. – Terveink alapján az idén befejezzük az alapozást és az útépítést, a beruházás befejezése jövő szeptemberre várható. Közben felépítünk egy transzformátorállomást, és földkábellel csatlakozunk a csornai villamos alállomáshoz.
Az ügyvezető kifejtette, hogy egyebek mellett azért Csornán kívánják felépíteni a szélerőművet, mert fogadókész volt az önkormányzat, de az sem mellékes, hogy Gasztonyi Lászlónak családi kötődése van a térséghez, egészen pontosan Acsalaghoz. Hogy mit nyer ezzel Csorna? Nos a cégvezető szerint például iparűzésiadó-, építményadó-, valamint bérletidíj-bevételt. Javítja a villamosenergia-ellátás biztonságát, mind a városban, mind a fűtőműben üzemelő gázmotoros erőműegység esetében.
– Nem elhanyagolható a turisztikai érték, a városképre gyakorolt kedvező hatás – tette hozzá a cégvezető. – Segíti a fiatalok környezettudatos nevelését, iskolai kirándulásokat lehet szervezni a szélturbinához, továbbá fellendítheti a szakmai és konferenciaturizmust.
Turi György polgármester örömét fejezte ki, hogy megjelent az első befektető a városban. Elégedetten nyugtázta, hogy egy környezetbarát beruházás megvalósítása kezdődik hamarosan.
Gasztonyi László ígéretet tett arra is, hogy a polgármester által megnevezett csornai iskola részére szakképzési hozzájárulást fizetnek, s vállalják egy-két városi létesítmény díszkivilágításának tervezését és megvalósítását is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életre keltek a tollak

Keresztes Erika első helyezést ért el egy országos kirakatrendező versenyen, ahol az ő… Tovább olvasom