Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Szekeres: ne a szegények fizessék meg Magyarország felzárkózásának árát!

Az MSZP gazdaságpolitikai kabinetvezetője szerint Magyarország felzárkózásának árát nem lehet kizárólag a társadalom legrászorulóbb csoportjaival megfizettetni, abból mindenkinek részt kell vállalnia.
Szekeres Imre vasárnap, budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, a Fidesznek módosítania kell gazdaságpolitikáját, hogy a most "nyíltan szegénységellenes" rendszer helyett egy igazságos és célszerű politika érvényesüljön. Az ellenzéki politikus szerint nem késő a tervek módosítása, hiszen a kormány a részleteket érintő szabályozásokat - május ellenére - még mindig nem terjesztette az Országgyűlés elé. Nem késő azért sem - fűzte hozzá -, mert várhatóan pótköltségvetés benyújtására lesz szükség a magán-nyugdíjpénztári rendszer "szétveréséből" a költségvetésbe áramló mintegy 2600 milliárd forint 2011-ben történő elszámolásához.

"Így lehetőség lenne a progresszív személyi jövedelemadó-rendszer visszaállítására, a társasági adó eredeti mértékének visszaállítására, és a munkahelyteremtést ösztönző járulékcsökkentésre" - mondta a képviselő.

Szekeres Imre a kormány gazdaságpolitikáját kritizálva kiemelte: egy év alatt jelentősen romlott a forint árfolyama, csökkent a gazdasági növekedés, a versenyképesség és nőtt az infláció, a munkanélküliek száma és például az élelmiszerek ára. "Miközben nyugdíjreformról beszélnek, közel hárommillió ember nyugdíjcélú megtakarításait államosították, sokak szerzett nyugdíjjogosultságait akarják visszamenőlegesen megszüntetni" - fűzte hozzá.

A szocialista politikus szerint a Széll Kálmán Terv "füstbe ment", a részletek kidolgozatlansága miatt a kormány rögtönöz, kapkod, és rövid távú költségvetési szempontok szerint készíti elő az intézkedéseket.

Olvasóink írták

 • 7. dorombolok 2011. július 04. 10:27
  „Minden előttem lévőnek! Nem lenne baj ha az összes politikus hozzájárulna , ebben van igaza Szekeresnek!Nem is beszélve a 16%-os jövedelem adó kedvezményezettjeiről!”
 • 6. Stickers 2011. július 04. 01:20
  „Mutasson példát az, aki annyira hitegette az emberekkel, hogy tele a szekrény csontvázakkal és el kell számoltatni mindenkit. <moderálva> kezdje meg a sort és valljon színt 20-22 évre visszamenőleg tételesen. Aztán utána lehet mutogatni.”
 • 5. Csetneky 2011. július 03. 23:50
  „Nem kellett volna annyi pénzt ellopni, akkor nem kellett volna eladni az országot az Imf-nek és akkor most nem lenne ekkora az adósság, amit valahogyan vissza kellene fizetni.”
 • 4. Star-Spangled 2011. július 03. 20:21
  „Fizesse ki az MSZP! Loptak eleget!!!!!!!”
 • 3. janika 2011. július 03. 19:25
  „Csak nem kijózanodott?”
 • 2. gjozsi88 2011. július 03. 17:28
  „AHA!
  A Rákosi korszakban is vittek be politikai okokból embereket, a Kádár rendszerben is......mitől lenne más a helyzet most, mikor egykori MSZMP-sek (Schmitt, Kövér és társai vannak a hatalomban?
  Egyébbként nem beszállni kell a felzárkozásba, hanem megteremteni a felzárkoztatás lehetőségét! Szekeres saját maga ellen beszél, ugyanis az egy kulcsos adó neki jót hozott.......az átlagembernek hozott rosszat!
  Szekeres az ő érdekükben szól, saját maga ellen!
  Egyébbként jobboldali politikusok a politikában szerzett vagyonukkal véletlenül sem gondolják, úgy hogy illene beszállni! Sem Orbán, Kövér, Szijjártó....egy percig sem dolgoztak mást, mint politikusok voltak!”
 • 1. AHA 2011. július 03. 15:58
  „Mi tart vissza attól Szekeres elvtárs, hogy a saját vagyonoddal beszállj a felzárkóztatásba? Az lenne a minimum!

  Amúgy azt hallani a Te nyakad körül is szorul a hurok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határátlépésre váró kocsikba rohant egy görög autós

Hatan sérültek meg abban a baleset, ami vasárnap hajnalban történt az M5-ös autópályán a Röszke… Tovább olvasom