Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Székelyföldi siker a ligacsapat ellen

Jégkorong

A székelyföldi válogatott gyQzelmével végzQdött szombat este a Székelyföld–Magyarország barátságos mérkQzés Gyergyószentmiklóson.


A székelyföldi kisváros jégcsarnokában játszott mérkQzésen a helyi Progym és a csíkszeredai Sportklub játékosaiból verbuvált székelyföldi válogatott egy góllal gyQzte le az Újpest, a Dunaújváros és a Ferencváros hokisaiból álló csapatot.
A székelyföldi válogatott javára az elsQ gólt Goga lQtte, Kertész a másodikat. A magyar válogatott elsQ gólját Peterdi szerezte, Gál 3–1-re növelte a helyiek elQnyét, majd Gál, Peterdi, Azari és Markó góljával, a magyarországi válogatott részsikerével ért véget az elsQ harmad.
A második harmadban Szilassy növelte a vendégek elQnyét, majd háromszor egymás után talált a magyar kapu hálójába Elekes, egyszer pedig Csíki. A magyar válogatott hatodik gólját ismét Peterdi lQtte.
A harmadik harmadban Azari egyenlített, majd a helyi Csata állította be a 8–7-es végeredményt.
A helyiek szerint nem sok mérkQzésen telnek meg a gyergyószentmiklósi jégcsarnok lelátói, a szombati székely–magyar mérkQzésre azonban már napokkal korábban elkelt minden jegy.
A mérkQzés a Himnusz és a székely himnusz eléneklésével kezdQdött, majd a két csapatkapitány – Vargyas László (Székelyföld) és Horváth Balázs (Magyarország) – zászlót cserélt. A lelátókon mindvégig frenetikus hangulat uralkodott, a nézQtér zöme a székelyföldi válogatottnak szurkolt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit mondtak a kampánykapitányok? - képek

Az idén úgy esett, hogy két választást is tartottak picinyke hazánkban. Országgyűlésit és… Tovább olvasom