Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Széftörők (Welcome to Collinwood)

Balekfalva balfékjei a Nagy Balhéra készülnek. Egy kiütött bokszoló, egy bébicsősz fényképész, egy rosszéletű piperkőc, egy szakadt olasz dzsigoló, valamint egy aggastyán betörő legeslegutolsó dobása.
rendező:
Anthony Russo, Joe Russo
forgatókönyvíró: Joe Russo, Anthony Russo
operatőr: Charles Minsky, Lisa Rinzler
díszlettervező: Denise Hudson
jelmeztervező: Juliet Polcsa
zene: Mark Mothersbaugh
producer: George Clooney, Steven Soderbergh
látványtervező: Tom Meyer
vágó: Amy E. Duddleston

szereplő(k):
Luis Guzmán (Cosimo)
William H. Macy (Riley)
George Clooney (Jerzy)
Patricia Clarkson (Rosalind)
Sam Rockwell (Pero)
Michael Jeter (Toto)

A film sztorija

Amikor a piti betörő, Cosimo egy életfogytiglanra ítélt társától megkapja egy tuti buli tervét, azonnal ki akar jutni a sittről, méghozzá gyorsan. Cosimonak egy palimadárra van szüksége: olyasvalakire, akinek jobban kell az a 15 ezer dolcsi, amit felkínál neki hogy helyette üljön, mint az egytől három évig terjedő szabadság. Mivel Cosimo a rács mögött hűsöl, barátnőjének, Rosalindnak kell felhajtania a balekot.

Rosalindra hamarosan öt pasas is ráakaszkodik abban a reményben, hogy valahogy ők is kivehetik a részüket a buliból, de a hűvösre egyikük sem akar menni Cosimo helyett. A meglehetősen szedett-vedett társaságot Pero, a pancser bokszoló vezeti: azt tervezi, hogy kiszedi Cosimoból a balhé részleteit, majd hagyja tovább rohadni a sitten. A csapat további tagjai Riley, az elfuserált sorsú fotós, akinek egy csecsemő apjaként szüksége van ezer dolcsira, hogy megszöktesse a nejét a börtönből; Leon, aki mindenáron jobb életet akar biztosítani húgának, Michelle-nek; Basil, a jóképű, legatyásodott olasz dzsigoló és Totó, a kiöregedett tolvaj, akinek az idején kívül nincs semmije.

A szánalmas, laza erkölcsű társaság Jerzy, a veterán mackós kétes értékű tanácsát követve nekivág, hogy megkaparintsa a nagy zsákmányt. www.port.hu

Kritikák

Port.hu

"A széftörők akár valamelyik Kaurismäki-filmben is játszhatnának. Amerikai filmben nem túl gyakran látni emberből való és emberszagú figurákat, kedveseket, morcosokat, elesetteket, és olyanokat, akik elbuktak, de fel akarnak kelni, csak valahogy mindig visszaesnek. Nem gonoszak, nem erőszakosak, csak élik, vagy élni szeretnék életüket. Egy nagy hibája van a filmnek, hogy nem az előbb említett finn úr rendezte, Russo fivérek próbálkozása ugyan szimpatikus, csak sajnos nagyon amerikaiak, nem tudják kikerülni azokat a közhelyes ziccereket, amelyeket Kaurismäki elegánsan átfogalmazott volna, ők azonban kíméletlenül behúzzák azokat."
A teljes cikk


Nemzetközi filmtár

A film hivatalos oldala
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma nyílik a 10. Nemzetközi Könyvfesztivál

Rekordok rendezvénye lesz a 10. Nemzetközi Könyvfesztivál. A Budapest Kongresszusi Központban három… Tovább olvasom