Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Széchenyit levették, de...

– Eltűnt a Széchenyi térről a Szabadsajtó utcánál a legnagyobb magyar emlékére a minap kihelyezett emléktábla – jelentették olvasóink. Vajon hova lehetett? Rosszat sejtettek: egy politikusi nyilatkozat szerint a táblát engedély nélkül helyezték ki, ezért lehetséges, hogy valakik most gróf Széchenyi István emlékéhez méltatlan játékot űztek vele?

A győri városházán megtudtuk, a kerámia faliképet – Sándor József Péter alkotását – a felhelyezést kezdeményezők egyike, Somogyi Tivadar önkormányzati képviselő vetette le a Széchenyi tér egyik barokk házáról. A győri vasipari cég felajánlásából elkészült emléktábla már az ötödik, egykori nagyjainkat ábrázoló – az alkotó speciális technológiájával festette – portré volt a belvárosban. Nem tűnt el örökre a falról, amint a műemlékvédelem engedélye megérkezik, ismét felkerülhet a helyére.
Egyik olvasónk megjegyzése: vajon a város műemlék épületein elhelyezett ízléstelen műanyag reklámtáblák, feliratok miért nem keltik fel annyira a műemlékvédelem figyelmét, mint gróf Széchenyi István, a legnagyobb magyar emléktáblája?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzbírság Toroczkainak

A gyülekezési joggal való visszaélés miatt pénzbírsággal sújtotta a Szegedi Rendőrkapitányság… Tovább olvasom