Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Széchenyi Istvánra emlékeztek szülőházánál Bécsben

Széchenyi Istvánra emlékeztek a reformkori politikus születésének 221. évfordulóján bécsi szülőházánál pénteken.
A koszorúzással egybekötött rövid ünnepségen részt vett az Országgyűlés kéttagú küldöttsége, Répássy Róbert, a közigazgatási és igazságügyi minisztérium államtitkára. Jelen voltak Nagycenk önkormányzata és a Soproni Múzeum képviselői, valamint a bécsi magyar külképviseletek és ausztriai magyar szervezetek vezetői.

A parlamentet Vitányi István (Fidesz) parlamenti képviselő és Takács Imre korábbi MSZP-s képviselő, a szocialista frakció tanácsadója, Széchenyi-kutató képviselte.

A Bécs belvárosában, a Herrengasséban álló épület előtt a korábbi évekhez hasonlóan Takács Imre, az 1994 óta minden évben megtartott ünnepség kezdeményezője tartott beszédet.

Hangsúlyozta: "a legnagyobb magyar", Széchenyi István életműve minden kor számára tartalmaz követendő gondolatokat. Máig érvényes útmutatásként emelte ki többek között, hogy Széchenyi igen fontosnak tartotta a hazaszeretet ápolását, a magyarság önbecsülésének megerősítését, azonban megfogalmazta azt is: a hazaszeretet nemcsak a haza dicséretében mutatkozik meg, hanem abban is, ha őszintén feltárjuk hibáinkat.

Széchenyi a hibák orvoslását igyekezett elérni, de azt is jól látta, hogy ehhez a lelkesedés nem elég, megfontolt cselekvés és kitartás szükséges - hangsúlyozta a megemlékezés szónoka.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesterházyék adjanak tájékoztatást a 2008-as IMF-megállapodásról

A Fidesz egyebek mellett arra vár választ, hogy a 2008-as IMF-megállapodás után miért csökkentek… Tovább olvasom