Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Széchenyi-kártya – a pénzügyi megoldás

Sikeres konstrukció lett a Széchenyi-kártyából. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a VOSZ, a Hitelgarancia Rt., a Gazdasági Minisztérium és a magyarországi hitelintézetek által három éve útjára indított hitelkártyát országosan már több mint 33 ezer vállalkozás váltotta ki, melynek felső határa fokozatosan emelkedik, jelenleg 10 millió forint, jövőre 25 millióra növekszik. A Széchenyi-kártya „szilárdságát" az állami kamattámogatás és garanciavállalás biztosítja.
Az olcsó, gyors és egyszerű hitelkonstrukció az egyébként életképes vállalkozások átmeneti likviditási problémáinak áthidalására jelent folyamatos megoldást. A Széchenyi-kártyához kapcsolódó hitelkeret minden, a vállalkozás érdekében felmerülő és elszámolható kiadásra felhasználható, vásárlás, készpénzfelvétel, átutalás, inkasszó útján vagy egyéb módon. A bankok segítségével kihelyezett hitelállomány többmilliárd forint. A hitelkeret megszerzésének természetesen meghatározott feltételei vannak.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) kezdettől fogva részt vesz a Széchenyi-kártya-konstrukcióban, ezáltal a kis- és középvállalkozások finanszírozásában. Az ország 50 Széchenyi-kártya-irodája közül a CSMKIK ügyintézői az idén elnyerték „A legkorrektebb Széchenyi-kártyás ügyfél-tájékoztatás" szakmai címet. A hitelkártya-konstrukciót működtető, fejlesztő KA-VOSZ Rt. október elejétől szervezi a Széchenyi-hitelkártya klubot is, melyben a kártyatulajdonosok kedvezménnyel vásárolhatnak az egyre bővülő kereskedelmi és szolgáltatási kínálatból.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lear király a győri színházban

William Shakespeare klaszikus drámáját Ács János Jászai-díjas rendező állította színpadra. Tovább olvasom