Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

SZDSZ: szabályellenesnek tartják a listát a visszalépők

Az SZDSZ győri szervezetének a választásoktól visszalépett hét tagja álláspontja szerint a kompenzációs lista a párt alapszabályával ellentétes volt. Tegnapi sajtótájékoztatójukon erről rövid nyilatkozatot adtak ki.
Graffelner Kálmán, a Szabad Demokraták Szövetsége győri szervezetének elnöke a tegnapi sajtótájékoztatón a választásokat röviden értékelve csalódottságának hangot adva elmondta: abban bízott, hogy még legalább két közös jelöltjük bekerül a győri képviselőtestületbe. Várható volt ugyan a Fidesz előretörése, de azt nem gondolták, hogy mindössze egyetlen választott helyet sikerül szerezni. A választások előtt úgy vélték, Kun Andrásnak nagyobb esélye lesz a polgármesteri szék elnyerésére.

A sajtótájékoztatón a választástól visszalépett SZDSZ-es képviselők (Tóth Ferencné 4-es választókerület, Takács András 7-es kerület, Graffelner Katalin 8-as kerület, Póczik József 10-es kerület, dr. Tavasz Tibor 11-es kerület, Meller József 12-es kerület és Hegyiné Wolf Amanda 15-ös kerület) rövid nyilatkozatot adtak ki visszalépésükről, idézzük: „Tettük ezt azért, mert álláspontunk szerint a kompenzációs lista állítása alapszabály-, illetve törvényellenes volt, ezért nem értünk egyet a listavezető személyével. Hangsúlyozni szeretnénk, hogy nem a tüntetések és garázdaságok hatására döntöttünk így."

A sajtótájékoztatón elhangzott: álláspontjuk szerint a listaállítás azért volt alapszabály-ellenes, mert az azt eldöntő ülésre nem hívtak meg minden érintett SZDSZ-tagot, viszont volt a meghívottak között és szavaztak is olyanok, akik nem tagjai a pártnak. Az ügyben Budapesten a párt etikai bizottságától várnak döntést. Az SZDSZ eredetileg a 21 győri körzetből 17-ben indított volna önálló jelöltet.

Az ügyben leginkább érintett, a listavezető Mohos Péter – aki közgyűlési tag lett – lapunk kérdésére csak röviden válaszolt. Mint mondta, nem kíván részt venni személyes csatározásokban, különösen nem a központi döntésig, amire véleménye szerint gyorsan sor kerül. Ezt az ügyet ugyanis egyszer már „visszaadták" Budapestről...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tartós fogyasztási cikkek ma olcsóbbak, mint tíz éve

Tévét, videót ma olcsóbban vehetünk, mint 10-11 évvel ezelőtt, a gáz, a szemétszállítás ára viszont… Tovább olvasom