Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

SZDSZ: Ne tárgyaljanak az adótörvények módosításáról!

Az SZDSZ azt javasolja az Országgyűlés Házbizottságában, hogy - tekintettel a közelgő kormányváltásra - vegyék le napirendről az adótörvények módosító javaslatait - tudta meg a Független Hírügynökség.

 A módosító csomagról, amely egyebek mellett az ÁFA és a jövedéki adó emelését, az SZJA módosítását, valamint az adómentes juttatások korlátozását tartalmazza, kedden tárgyalná a Ház.

A jelenlegi elképzelések szerint július 1-jétől 20-ról 23 százalékra emelkedne az általános forgalmi adó normál kulcsa, de nőne az üzemanyagok, a cigaretta és az alkohol jövedéki adója is. Az adótábla visszamenőleg változna.

A kulcsok ugyan nem módosulnak, ám az alsó kulcs sávhatára 1 millió 700 ezer forintról 1 millió 900 ezer forintra emelkedne. Módosítanák az adóelőleg-szabályokat a családi pótlék adóalapba történő beszámításával összefüggésben. Szintén az év közepétől a foglalkoztatóknak és az egyéni vállalkozóknak a minimálbér kétszeres összegéig a korábbi 29 százalék helyett 26 százalék tb-járulékot kellene fizetniük. A társasági adókulcs 16-ról 19 százalékra emelkedne, az adóalap ugyanakkor szélesedne, miután számos kedvezmény megszűnne. Az üdülési csekk és az étkezési jegy adómentessége, csak az utalvány értékének felére vonatkozna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai 8, Orbán 45

A válaszadók csupán 8 százaléka tartaná alkalmasnak Bajnai Gordont. Tovább olvasom