Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

SZDSZ: Az új kormány kezelje a társadalmi válság hatásait is

Az SZDSZ az új kormánytól a gazdasági válság kezelésén túl elvárja a legégetőbb társadalmi problémák orvoslását is - mondta keddi sajtótájékoztatóján a liberális párt elnöke. Fodor Gábor elsősorban a demokrácia ellen erőszakkal fellépőkkel szembeni erőteljesebb rendőrségi, ügyészségi és bírósági intézkedést sürget. Az SZDSZ a Bajnai-kormánytól elvárja az ügynökmúlt megnyugtató lezárását és a rászorultsági alapú szociálpolitika folytatását is. Az SZDSZ elnöke folyamatosan tárgyal Bajnai Gordonnal az új kormány programjáról és személyi kérdésekről is, ám konkrétumokat egyelőre nem kívánt mondani.
Az új, szakértői kormány feladata elsősorban a gazdasági krízis kezelése, ám a társadalmi válság néhány területét is kezelnie kell - mondta az SZDSZ elnöke. Fodor Gábor szerint vissza kell állítani a jogállam becsületét. Ehhez a rendőrségnek határozottan kell fellépnie a demokrácia ellen erőszakkal fordulókkal szemben, ám szabadságjogait senkinek sem sérthetik. A pártelnök hozzátette: az ügynökmúlt kérdéseinek lezárása érdekében az elmúlt hónapokban semmi sem történt, holott a témával foglalkozó Kenedi-bizottság már befejezte vizsgálatait és konkrét javaslatokat is tett az asztalra. Fodor Gábor szerint az új válságkezelő, szakértői kormánynak - a rászorultsági elv figyelembevételével - felül kell vizsgálnia a szociális juttatások rendszerét. Az SZDSZ elnöke - utalva Szabó Máté ombudsman kijelentésére - elképesztőnek nevezte, hogy magas állami tisztségeket betöltő személyek is cigánybűnözésről beszélnek. Fodor Gábor szerint nem etnikai, hanem szociokulturális háttere van a bűnözés emelkedésének a társadalom egyes rétegeiben. A liberális párt elnöke elfogadhatatlannak nevezte, hogy a Jobbik a Hamász tevékenységét dicsőíti és Tiszaeszláron megemlékezést tart. Fodor Gábor a Magyar Gárda működését alkotmányellenesnek nevezte. A rendszerváltás erői 20 évvel ezelőtt nem ezért küzdöttek - tette hozzá a pártelnök. Újságírói kérdésre válaszolva Fodor Gábor azt mondta, hogy nincs idő új kormányzati struktúra kialakítására, noha ez indokolt volna. Az SZDSZ elnöke megerősítette, hogy pártja kívülről kívánja támogatni az új kormányt, nem lesz koalíció.

Olvasóink írták

 • 6. G.D 2009. április 09. 22:48
  „comet:
  A Magyar társadalmi válság okai nem csak egy párt, hanem az utóbbi pártvezetések összességei! Ehhez jön most még a globális finanz-és gazdasági válság. - Mármint a tetejébe! -
  Én személy szerint kívánom, hogy valahogy hatalomra kerüljön a Fidesz, hogy lássátok, hogy mennyire nem alkalmasak semmire sem.”
 • 5. fortuna54 2009. április 08. 13:39
  „Teljes mértékben edgyetértek az elöttem hozzászólokkal.Valóban hülyének názik az embereket.
  Ilyen cirkuszt a világ még nemlátot.”
 • 4. PaPa 2009. április 08. 11:37
  „A rendőrségnek a kormány ellen vzsgálatot indittani az alkotmányba leírttak nem betartása miat. Az Szdsz meg a többi csavargó húsz (20 év) alatt nem tudot egy normális szakértő kormányt összehozni akkor most mit gondolnak elhiszük hogy ennek a gyilkosnak sikerül fél év alattmegszervezni.
  Legfeljebb most is azt fogja mondani "sajnos nemértetünk hozzá" aztán a megérdemelt rengeteg pénzel eltünek mint most a miniszterek. Csak egy kérdés holvan Horváth Ágnes gyilkos számonkérése?”
 • 3. Sally 2009. április 08. 11:21
  „"a rendőrségnek határozottan kell fellépnie a demokrácia ellen erőszakkal fordulókkal szemben, ám szabadságjogait senkinek sem sérthetik" - nem értem. Pont a rendőrség fordul erőszakkal a demokrácia ellen :((”
 • 2. comet 2009. április 07. 21:23
  „a társadalmi válság oka maga a kormány és az azt támogató SZDSZ.
  Teljesen hülyének nézik a népet.”
 • 1. KisVadföld 2009. április 07. 18:18
  „Jaj ne.
  Az szdsz még mindig itt tart ?????
  Ezek keverik a szart össze-vissza. Van még erre vevő ????
  Egyértelmü mire megy ki a játék, beszartak hogy nem ők lesznek a harmadik erő, ezért mocskolódnak ahogy tudnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos tűzgyújtási tilalom

Országos tűzgyújtási tilalmat rendelt el a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM)… Tovább olvasom