Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

SZDSZ: a cél a következő választáson leváltani a kormányt

A liberálisok célja a következő parlamenti választáson a mostani kormányzat leváltása lesz - közölte Szabadai Viktor, az SZDSZ ügyvezető elnöke szombaton Budapesten, a párt országos tanácsa ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón.

Mint mondta, a körülbelül két hete elfogadott liberális együttműködési nyilatkozat, amelyet számos közéleti szereplő is aláírt, "a szétszórt liberális erők" közös állásfoglalása, amely kifejezésre juttatja elkötelezettségüket ezen értékek és célok iránt. Utalt arra, hogy Zuglóban május 29-én önkormányzati választás lesz, és bíznak abban, hogy képesek lesznek megszólítani azokat a választókat, akik "támogatni tudnak egy liberális összefogást".

A liberális együttműködési nyilatkozat lényege, hogy "az a széles bázis, azok a liberális emberek, akik nem csatlakoztak egyik párthoz sem, olyan fórumot találjanak, ahol elmondhatják véleményüket". A nyilatkozat megvilágította, hogy a klasszikus liberalizmus nem más, mint amelyből kifejlődött a XX. századi liberalizmus - emelte ki Szigeti István, az SZDSZ országos ügyvivője.

A tájékoztatón Tarján András, az SZDSZ országos ügyvivője és oktatáspolitikusa arról beszélt, hogy az oktatás minőségét kell mérlegelni az iskolamegszüntetésekkor; a kormányzat szerinte olyan iskolákat is be akar záratni, amelyek kifejezetten magas színvonalon tanítanak. Mint mondta, a legtöbb helyen nem kértek szakértői véleményeket, Erzsébetvárosban pedig az önkormányzat akkor közölte az iskola bezárásának tervét, amikor már több mint 60 első évfolyamos diák beiratkozott oda.

Kitért arra, hogy az Orbán-kormány által ígért rend akkor valósulhat meg, ha integrált oktatásban megfelelő végzettséget szereznek a fiatalok. Az új közoktatási törvény tervezete azonban a szegregált oktatást helyezi előtérbe, pedig "ha nem együtt neveljük a fiatalokat kiskoruktól kezdve, akkor a társadalom szétszakadása tovább folytatódik" - fogalmazott.

Olvasóink írták

 • 9. rommel 2011. május 15. 21:13
  „MI AZ : SZDSZ ?
  VALAMI GITT EGYLET ?
  ÁLLATVÉDŐK VAGY ÁLLATOK ?
  ÁÁÁ.....MEGVAN !
  ŐK LOPTAK AZ MSZP-VEL !
  HÁT ŐK MAXIMUM CSAK A SITTEN VÁLTJÁK LE MSZP-S BARÁTAIKAT !”
 • 8. udy 2011. május 15. 19:55
  „Ez a párt az ahol a mennyasszonyt Bélának is hívhatnák...?”
 • 7. Csetneky 2011. május 15. 19:53
  „Mi van tökorrúak, megint betéptetek? :)”
 • 6. dorombolok 2011. május 15. 16:14
  „A mostaniaknál akárki jobb lenne! A piac azonban nagyon szűk bővíteni kell! A zemberek a maiak közül nem tudnak választani.Itt a lehetőség ! Azt nem tudom mennyi pénzt adnak érte , valamikor jól jattoltak.Ahogy a mai választékot nézem abba még az SZDSZ is belefér, és nem is tartozik a legutálatosabbak közé!”
 • 5. zakarias3 2011. május 15. 13:19
  „Mit akartok macskajancsik? Tünjetek el leszegett fejjel szép csendesen!”
 • 4. janika 2011. május 15. 06:01
  „Mit akar az SZDSZ? Mi van még elsíbolni való?”
 • 3. dünnyögő 2011. május 14. 22:38
  „Ehhez a bölcs következtetéshez nem kell az SZDSZ-be belépni senkinek.
  Talán nélkülük is sikerül.”
 • 2. load 2011. május 14. 20:20
  „Ezt gondolom, nem saját feladatukként fogalmazák meg.
  Vicces lenne.
  Részükről legfeljebb jámbor óhaj.”
 • 1. anuvuk 2011. május 14. 16:30
  „Hogy erősebbek legyetek, - segít a Fletó, úgyis unatkozik, egy helybe toporog!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyitották a balatoni vitorlásszezont

A balatonfüredi kikötőben felsorakozott vitorlások vezérhajójára, a 115 éves Kishamisra a Himnusz hangjaira felhúzták a nemzeti lobogót szombaton. Tovább olvasom