Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Száznyolcvanmilliót raboltak készpénzben, vádat emeltek ellenük

A három vádlott még 2013 novemberében csaknem 180 millió forint értékű készpénzt rabolt el egy vietnami férfitól, amit aztán egymás között osztottak szét
Különösen nagy értékre elkövetett rablás és más bűncselekmények miatt vádat emelt a Fővárosi Főügyészség három férfi ellen, aki a vád szerint 2013 novemberében csaknem 180 millió forint értékű készpénzt rabolt el egy vietnami állampolgártól.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: a vádirat szerint az első- és a másodrendű vádlott 2013 őszén figyelt fel a vietnami férfire, aki az egyik IX. kerületi bankfiókban naponta nagyobb összegeket fizetett be. Elhatározták, hogy kirabolják.

Több alkalommal megfigyelték a sértettet, feltérképezték pénzszállítási szokásait. Harmadik társuk eközben a bűncselekmény elkövetéséhez fiktív adatokkal vásárolt egy gépkocsit.

Egy novemberi reggelen az elsőrendű vádlott két, máig ismeretlen társával - az erre a célra vett gépkocsival - megjelent a pénzintézet mélygarázsában, és kesztyűben, baseballsapkában várta a sértettet. A vietnami férfi leparkolt, az USA-dollárt és eurót tartalmazó táskájával kiszállt a járműből és elindult a pénzintézet felé.

A támadók ekkor hozzáléptek, egyikük lőfegyvernek látszó tárgyat fogott rá, miközben - rendőrségi jelvényre hasonlító tárgyat felmutatva - közölték vele, hogy titkosrendőrök és be kell vinniük a rendőrségre. A táskát elvették a férfitól, majd megmotozták, a kezét a háta mögött megbilincselték, a gépkocsijukba ültették, és kihajtottak a garázsból.

A sértettről a bilincset később levették, majd a XI. kerületben kiszállították a járműből, és otthagyták. Az elkövetők még ugyanabban a kerületben, a Szerémi úton megálltak és az autót kitakarították.

A vádlottak a vád szerint a zsákmányolt pénzt elosztották egymás között. A cselekmény elkövetésével a sértettnek okozott csaknem 180 millió forintos kár nem térült meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szörnyű büntetésre számíthat hazájában Nancy gyilkosa

A hazájában bujkáló férfinek egy perc nyugta sem lehet. Egy rendőrségi szakértő szerint ha… Tovább olvasom