Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Százmilliós károk Tégláson, egy gyárban leállt a termelés

Elkezdődött a hétfői vihar okozta károk felmérése Tégláson: az önkormányzati intézményekben 20 millió forint kár keletkezett, a lakosság kára viszont a százmillió forintot is meghaladhatja.

Szavai szerint Tégláson eddig a legsúlyosabban megsérült 12 lakóház kárfelmérését fejezték be. Ezeknek a tetejét szakította le a szél, mindegyikben több milliós kár keletkezett. A 726 megrongálódott lakóház teljes kárfelmérése csak a hétvégére készülhet el, de az már most látható, hogy a százmillió forintot is meghaladja a kár - mondta.

Az önkormányzat minden igénylőhöz eljuttatta a kedden megrendelt fóliát a tetők szigetelésére, de a szerdai eső is okozott kisebb károkat ott, ahol még nem tudták feltenni azt - jegyezte meg. Kiemelte, hogy az önkormányzat minden dolgozója a kárelhárításon dolgozik, az időseknek például külön is segítenek a házuk szigetelésében és a kidőlt fák elszállításában.

A jegyző kitért az erősen megrongálódott református templomra, amelynek a helyreállítása szintén - műemlék jellegű épület lévén - milliós nagyságrendű összeg lesz.

Czibere Béla, a város független polgármestere elmondta: kedd estére a város nagy részén helyreállt az áramszolgáltatás, amely a hétfői vihart követően csaknem egy napig szünetelt.

A Hajdúsági Ipari Zrt. helyi gyárában viszont továbbra sincs áram, így a 650 embert foglalkoztató üzemben hétfő óta áll a termelés. Az áramszolgáltató szakemberei a hét végére ígérték a hiba kijavítását a háztartási gépeket gyártó vállalatnál - mondta a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pereskedik a reptéri szakszervezet a minibusz miatt

A szakszervezetek véleményének mellőzése miatt bírósághoz fordult a Repülőtéri Dolgozók és… Tovább olvasom