Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Százharmincmillió béremelésre?

A megyei közgyűlés szocialista frakciója más célokat helyezne előtérbe az önkormányzat idei költségvetésének összeállításakor, mint a fideszesek. A javaslat részleteiről Hordós István, a képviselőcsoport vezetője beszélt tegnap a sajtó képviselőinek.
– A Fidesz frakciójának el kellene döntenie: csak érdekvédő feladatot vállal, vagy tesz is valami kézzelfoghatót. A nehéz helyzet jellemzőinek sorolása, a problémafeltárás szerintem kevés, ezért fogalmazta meg a megyei közgyűlésben ellenzéki szerepbe szorult szocialista képviselőcsoport négy pontba foglalható javaslatát – közölte sajtótájékoztatóján a megyei önkormányzat MSZP-s frakcióvezetője. Hordós István a négy témakört ismertette is.

Az első szerint a települési önkormányzatok számára, a pályázati önrészek biztosításához 30 millió forintos alapot kellene létrehozni. A második értelmében a közalkalmazottak, köztisztviselők munkáját 3 százalékos béremeléssel kellene elismerni. Ez 130 millió forintba kerülne. A harmadik pont az intézmények felújítási, karbantartási keretét 20 millió forinttal növelné. A negyedik javaslat arról szól, hogy az első három forrásigényét hogyan lehetne biztosítani.

A szocialisták szerint fel kellene gyorsítani az intézmények átvilágítását, mert eddig ez csak néhány esetben történt meg, de így is jelentős megtakarítást eredményezett.

Idei költségvetésének tervezetét a megyei önkormányzat első körben a február 20-i közgyűlésén tárgyalta. Azt követően a szocialista frakció 14 módosító indítványt nyújtott be az előbbiekben sorolt témákkal kapcsolatban. Szeretnék, ha azokat a fideszes képviselők is elfogadnák. Erre március 4-én kerülhet sor, mikor a közgyűlés várhatóan megszavazza a költségvetés végleges változatát.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaszi fesztival

Kitűnővé egy szerencsés perc által is válhatunk, hasznos emberré a fáradságos évek tesznek - írta… Tovább olvasom