Kisalföld logö

2018. 09. 22. szombat - Móric 13°C | 25°C Még több cikk.

Százharminc kifogás a népszavazási kezdeményezések kapcsán

Százharminc kifogás érkezett nyáron az Alkotmánybírósághoz a népszavazási kezdeményezések kapcsán. Ezekről az indítványokról az Ab-nek soron kívül kell döntenie, így a testület belátható ideig csak ezekkel tud foglalkozni - írja a Népszabadság.
A népszavazási kezdeményezések egy részét többen is megtámadták. A tandíj visszavonását célzó kezdeményezést például tizenöten kifogásolják. A Fidesz és a KDNP másik öt kezdeményezését is sokan támadják. A vizitdíjról és a kórházi napidíjról, a kórház-privatizáció, illetve a patikán kívüli gyógyszerárusítás tilalmáról, valamint a családi gazdálkodók termőföldre vonatkozó elővásárlási jogáról szóló kérdések ellen több mint negyvenen kezdeményeztek jogorvoslatot. A másik oldal sem tétlenkedik: Kálmán László nyelvész kérdései ellen is negyven kifogás érkezett - olvasható a lapban.

Az alkotmánybírák eddig népszavazási ügyekben többnyire hatvan napon belül döntöttek. Ezt most valószínűleg nem tudják majd tartani, októbernél előbb várhatóan nem születnek határozatok. Ha az Ab a választási bizottságéval egyező tartalmú döntéseket hoz, megkezdődhet az aláírásgyűjtés. Ellenkező esetben ismét az OVB-hez kerül a labda.

FH

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Down-ambulancia Szegeden

Szeged - Hivatalosan is helyet kapott a szegedi gyermekklinikán a Down-szindrómával született… Tovább olvasom