Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Százéves lett Marcella néni

Folytatás az 1. oldalról.

Az évszázados születésnapot ünneplő Marcella néninek az egészséges táplálkozásról is más fogalmai vannak, mint a mostani fiataloknak. – Mi azt ettük, amit megtermett a föld: káposztát, krumplit, babot. Reggelire zaccos kávé volt, ebédre rántott leves. Nem jutott mindenféle úri étel, mégis segített a hosszú élethez.
Marcella néni népes családhoz szokott, hiszen tizenegyen voltak testvérek. Közülük már csak ő él. P maga – három férjétől – négy gyereknek adott életet, mára pedig nyolc unokával és tíz dédunokával is büszkélkedhet.
– Városban sosem szerettem élni, inkább a szülőfalumba vágyom mindig vissza – teszi hozzá Marcella néni. – Édesapám az Esterházy család uradalmi cselédje volt, én is jó kapcsolatban voltam velük. Hosszú ideig dolgoztam is nekik a birtokon. Mivel fiatalon meghalt az édesanyám, gondomat viselték, szerettek. Aztán a téeszbe kerültem, később pedig innen is mentem nyugdíjba.
Marcella néninek immár hatvanöt esztendős Erzsébet lánya viseli gondját, de dédunokája, a húszéves Szabolcs is velük él.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden nem forgalmaznak aranytömböket

Az arany világpiaci ára évek óta emelkedőben van, emiatt sokan befektetési céllal vásárolják e… Tovább olvasom