Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Százak emlékeztek a Rám-szakadékban meghalt tűzoltóra - galéria

Kövecs Gergő tűzoltó főtörzsőrmester egy turista mentése során veszette életét pénteken.
Az esztergomi tűzoltólaktanya előtt több százan gyújtottak gyertyát Kövecs Gergő tűzoltó főtörzsőrmester emlékére, aki pénteken este Rám-szakadékban vesztette életét egy turista mentése során - tájékoztatott a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szombaton.

Több százan emlékeztek a Rám-szakadékban meghalt tűzoltóra. Fotó: MTI (galéria)

Stolczenberger Klára elmondta, rokonok, barátok, bajtársak érkeztek az elhunyt főtörzsőrmesterre emlékezni az esztergomi tűzoltóság elé. A megemlékezésen részt vett Bérczi László dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő, Varga Ferenc dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, valamint Czomba Péter, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője.

A tűzoltókat pénteken este hét órakor riasztották, miután egy kirándulócsoport egyik tagja a Rám-szakadékba zuhant. A helyszínt csak gyalog lehetett megközelíteni és a mentést végző tűzoltók egyike is a szakadékba csúszott. Az eszméletét vesztett és életjeleket nem mutató főtörzsőrmestert a helyszínen próbálták újraéleszteni, de belehalt sérüléseibe. A turistát késő estére kimentették és kórházba vitték.

Hősi halottá nyilvánította Pintér Sándor a mentés közben elhunyt tűzoltót

Hősi halottá nyilvánította és posztumusz hadnaggyá léptette elő Pintér Sándor belügyminiszter Kövecs Gergő tűzoltót, aki pénteken este Rám-szakadékban vesztette életét egy turista mentése során - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vasárnap.

Kövecs Gergő tűzoltó hadnagyot a katasztrófavédelem saját halottjának tekinti.

A közlemény szerint a tűzoltó főtörzsőrmester szolgálatteljesítés során tanúsított kimagasló bátorsága, kiemelkedő helytállása elismerésére Bakondi György az OKF főigazgatója tett javaslatot a belügyminiszternek.

Kövecs Gergő 1981. április 2-án született Esztergomban. Sorkatonai idejét polgári szolgálatot vállalva az Esztergomi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságon töltötte, ezután lépett be a hivatásos állományba; 2004-ben beosztott tűzoltónak nevezték ki.

Kövecs Gergő "csaknem egy évtizedes tűzoltói szolgálata alatt nemcsak kiemelt események felszámolásában vett részt tudása legjavát nyújtva, hanem ismereteit társainak is átadta, akiknek 2006-tól elsősegély-nyújtási ismereteket is oktatott" - közölte az OKF, jelezve, 2011-ben a megyei tűzoltó szakmai versenyen első helyezést ért el, a rászorulókon pedig nemcsak tűzoltóként, hanem szabadidejében mentőápolóként is segített.

Az OKF úgy fogalmazott: Kövecs Gergő "életmentés közben a hivatásos állomány esküjében foglaltakhoz hűen, szolgálati kötelezettségét élete kockáztatásával is teljesítve vesztette életét".

Olvasóink írták

  • 2. NaughtyBoy 2013. november 03. 20:14
    „R.I.P.”
  • 1. Tommm 2013. november 03. 17:29
    „Nyugodjon békében :-(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félpályás útzár volt az M5-ösön

Az autópálya Budapest felé vezető oldalán egy személygépkocsi az előtte haladó autó hátuljának… Tovább olvasom