Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Századvég: a magyarok többsége az azeri kormányt hibáztatja

A közvélemény-kutató szeptember 7. és 12. között felvett, reprezentatív felmérése szerint a kiadatási ügy ismertsége rendkívül magas.
A magyarok többsége ismeri és az ország szempontjából fontosnak tartja az azeri kiadatási ügyet, a kialakult helyzetért pedig Azerbajdzsán kormányát teszi felelőssé - ismertette közvélemény-kutatásának eredményét a Századvég pénteken az MTI-vel.

A közvélemény-kutató szeptember 7. és 12. között felvett, reprezentatív felmérése szerint a kiadatási ügy ismertsége rendkívül magas: a felnőtt lakosság 94 százaléka hallott már róla. A válaszadók Magyarország szempontjából nagy jelentőségűnek ítélték a Safarov-ügyet: a lakosság 74 százaléka vélekedik úgy, hogy az eset fontos az ország szempontjából, ezen belül 39 százalék nagyon fontosnak tartja azt.

Az ezer magyar felnőtt megkérdezésén alapuló, telefonos kutatás eredménye szerint a kialakult helyzetért a lakosság 59 százaléka Azerbajdzsán kormányát teszi felelőssé, míg 32 százaléka a magyar kormányt okolja. A válaszadók mindössze 9 százaléka nem tudott vagy nem akart nyilatkozni ebben a témában - áll az összefoglalóban.

Magyarország augusztus 31-én adta át Azerbajdzsánnak az örmény katonatársa 2004-es budapesti meggyilkolásáért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt Ramil Sahib Safarov azeri katonatisztet, akit hazájában elnöki kegyelemmel azonnal szabadlábra helyeztek. Szerzs Szargszján örmény elnök aznap bejelentette, országa felfüggeszti a diplomáciai kapcsolatokat Magyarországgal. Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szeptember 2-án hivatalába kérette Azerbajdzsán budapesti nagykövetét, akit diplomáciai jegyzékben arról tájékoztatott, hogy Magyarország elfogadhatatlannak tartja Azerbajdzsán lépését.

Olvasóink írták

 • 8. paci13 2012. szeptember 14. 19:48
  „Egészen pontosan:
  Századvég-csoportnak 2014 végéig szakpolitikai tanulmányokat kell készítenie és tanácsokat kell adnia például a nemzetközi gazdaságfejlesztéssel, a foglalkoztatáspolitikával, a közigazgatással, a vagyongazdálkodással és az európai uniós támogatások elosztásával kapcsolatban, valamint tanulmányokat kell írnia egyebek mellett szociál-, média- és kultúrpolitikáról. Minderre idén csaknem bruttó egymilliárd forintot fizethet ki az állam. Jövőre 413 millió forintos keretösszeget állapít meg a dokumentum, amit többletigények esetén további 173 millióval megemelhetnek. A 2014-es évre pedig 323 millió forintot kaphat a Századvég-csoport az említett feladatok ellátásáért, de az összeget 188 millióval növelhetik - írja az Index.”
 • 7. egon1 2012. szeptember 14. 19:42
  „Amit a századvég csinál,azt úgy hívják-DEZINFORMÁLÁS, 3,1 milliárd forintért”
 • 6. öszödiböszme 2012. szeptember 14. 16:54
  „Na ez besz@rás!Vajon ez kutatás benne van abban 3,1 milliárd ft keretszerződésben amit a bóvlikufárkormány kötött velük? Mondjuk ez a 32% azért így már nem semmi. Gondolom megkérdezték a szóártót, a túrhást, a senkit meg a többi fizetett fityiszbérencet. Szóval már ott is érzik ez nem kóser.”
 • 5. Losba 2012. szeptember 14. 16:23
  „3
  én is a kommenteknek hiszek, nem a közvélemény kutatóknak..az meg szerintem is 90-10”
 • 4. kerteszb 2012. szeptember 14. 16:14
  „Szent ég, már a hazug fideszes "közvélemény"-kutató is hoz 32% renitenst a látszat kedvéért? Vagy a beekemenetes barik közt mérték? :) Amúgy nettó hazugság az egész, közvetlen környezetemben (és ahogy nézem a netet, a teljesen mentehetetlen agyhalott naridroidokon kívül mindenkinél) egyértelműen a kis akarnok a hibás.”
 • 3. dacista 2012. szeptember 14. 14:46
  „A Századvég köztudomásuan a Fidesz kezében lévő intézet. Éppen ezért ugyanolyan hazugságok amiket megállapítanak, mint amik a megrendelőiktől hallhatók.
  Én jobban hiszek a Kisalföld fórumán megjelent kommenteknek, érdekes módon azokban legalább 90% szerint a magyar kormány volt a hibás. Ennyit erről a hazug bandáról, tényleg igaz rájuk, hogy amit kérdeznek sem igaz, nem amit mondanak.”
 • 2. paci13 2012. szeptember 14. 14:18
  „"A magyarok többsége ..... a kialakult helyzetért pedig Azerbajdzsán kormányát teszi felelőssé."
  Na ez az, amit "félremérhetett" kedvenc kutatóintézetem, vagy pedig az alany jelzője - pl. döntő, túlnyomó- valamilyen okból (nyomdahiba??) lemaradhatott.
  Meg azért kiváncsi lennék a mintavétel mikéntjére is. (Persze isten ments, hogy eme magas tudomány objektivitását egy pillanatra is kétségbe vonjam!)”
 • 1. ISU 2012. szeptember 14. 13:29
  „Nem kell a terelés, be kellene vallani, hogy hibázzott a kormány.Ez a jövőre nézve is kedvezőbb lenne, de ha nekik továbbra is a hazugság a jó lekük (ha még van) rajta.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kormány még nem tárgyalt a közszféra létszámcsökkentéséről

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közlése szerint a kormány még nem tárgyalt a közszféra… Tovább olvasom