Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Szatmár megyei lövöldözés: a magyar külképviselet tájékozódik

Az illetékes romániai magyar külképviselet hivatalos formában tudomást szerzett a Szatmár megyei Batiz községben történt lövöldözésről, egyelőre tájékozódik az ügy fejleményeiről - értesült szerdán az MTI.

Az erdélyi Krónika szerdán külön cikkben foglalkozott azzal az esettel, amelyről az előző napon a Szatmári Friss Újság adott hírt. A Krónikát Nagy Enikő, a kolozsvári Vointa Klub sportolója, az incidens egyik sértettje tájékoztatta, aki korábban maga kereste fel a Szatmári Friss Újságot is.

Az ötszörös romániai országúti kerékpáros bajnok a napokban magyarországi edzőjével, Maczkó Gáborral szállt meg a La Conac nevű panzióban. A lap szerint a szálló ügyvezetője, Calin Grigore Nagy Enikő magyar állampolgárságú edzőjét fenyegette meg gumilövedékes pisztollyal, melyet el is sütött, s a lövedék közvetlenül a férfi feje mellett húzott el.

Amint a Krónika érdeklődésére a kerékpározó elmondta, szombattól béreltek szobát a szállodában. A második éjjel hajnali négy körül érkeztek a szálláshoz, és a parkolóban, az autójukban beszélgettek, melynek motorját leállították. Először a parkolóőr szólt rájuk, hogy ne beszélgessenek magyarul, és ne zajongjanak, hanem menjenek fel a szobájukba.

Ezt követően a recepciónál ültek le, ahol a szálloda ügyvezetője, Calin Grigore kifogásolta, hogy magyarul beszélnek. Nagy Enikő szerint a férfi többször durván rájuk szólt, erre ők kérték a panaszkönyvet, amely viszont állítólag nem volt a szállónak. Utána a rendőrség telefonszámát, illetve a telefonkönyvet kérték, melyet szintén nem kaptak meg.

Heves vitába keveredtek, majd a férfi elővette gumilövedékes pisztolyát, leoltotta a villanyt, Maczkó Gábort pedig kivonszolta az udvarra és azt kiabálta, hogy takarodjanak el. Bár Nagy Enikő próbálta megértetni vele, hogy edzője nem tud románul, Grigore folytatta a fenyegetőzést.

Maczkó – lévén hogy előre kifizették a szobát, és a holmijuk is fenn volt – nem volt hajlandó elmenni a szállodából, emiatt Grigore fenyegetésképp a feje mellett elsütötte pisztolyát.

Nagy Enikőnek időközben sikerült értesítenie a rendőrséget, amely ki is szállt a helyszínre. Ana Malaescu, a Szatmár Megyei Rendőrkapitányság szóvivője az esettel kapcsolatban a lap szerint elmondta: bűnvádi eljárást indítottak nem halálos fegyver jogtalan használata miatt. Az ügyvezető egyébként rendelkezik fegyverviselési engedéllyel, Nagy Enikő viszont úgy tudja, az engedély lejárt. Hozzátette: bár a rendőrség ezzel kapcsolatos közleményében az szerepel, hogy az adminisztrátor függőlegesen a levegőbe lőtt, a golyó közvetlenül Maczkó feje mellett húzott el, amit az is igazol, hogy a ballisztikai szakértők megtalálták a lövedéket a falban.

Calin Grigore a lap érdeklődésére "marhaságnak" nevezte az esetet. Elmondta: 36 éve dolgozik a vendéglátóiparban, és eddig nem voltak ilyen jellegű problémái. Kifejtette: sajnálja, hogy idáig fajultak a dolgok, és azt állította, hogy a két vendég furcsán viselkedett, agresszívek voltak, sőt arra is utalt, hogy Maczkó Gábor megütötte őt.

A Krónika kérdésére, hogy valóban amiatt kerültek-e konfliktusba, mert a szállóvendégek magyarul beszéltek, elmondta, neki nincs baja a magyarokkal, korábban támogatta az X-Faktor sztárjainak romániai turnéját, továbbá a négy alkalmazottja közül három magyar nemzetiségű. "Sajnálnám, ha egy ilyen hülyeségből magyar–román államközi konfliktus alakulna ki" – tette hozzá.

Nagy Enikő a lapnak elmondta: a rendőrség viselkedésével nincs semmi problémája, hamar kiértek, és előzékenyen bántak velük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nielsen: a Tesco továbbra is piacvezető az élelmiszer kereskedelemben

Nem változott a sorrend az élelmiszer kereskedelmi láncok toplistájának élén, a Nielsen piackutató… Tovább olvasom