Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Szarvasmarhákat loptak

Nem mindennapi ügyben kellett nyomozniuk a közelmúltban a mosonmagyaróvári rendőröknek. Egy károlyházai tehéntelepről két üszőt és egy borjút loptak el ismeretlenek.
A múlt hónap végén észlelték a Lajta–Hanság károlyházi szarvasmarhatelepén a napi „létszámellenőrzésnél”, hogy egy itatós borjúval kevesebb van az istállóban. A cég ezért ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon lopás vétsége miatt. A rendőrök a begyűjtött bizonyítékok alapján gyorsan eljutottak ahhoz a két kimlei és három károlyházi, a tehéntelepen dolgozó férfihoz, akik alaposan gyanúsíthatók a borjú meglovasításával. Ám szintén nézett, „mint borjú az új kapura...” az a két győri férfi is – amikor a rendőrök beállítottak hozzájuk –, akiknek az állatot továbbértékesítették.
A nyomozás során kiderült továbbá, hogy a borjú mellett a csapat további két holstein-fríz üszőt is ellopott a telepről. A méretes szarvasmarhák „szöktetését” az elkövetők jó előre részletesen eltervezték és gondoskodtak a megfelelő szállításról is. A rendőröknek a győri orgazdáktól még élve sikerült lefoglalniuk az egyik üszőt és a borjút, a másik szarvasmarhának azonban már csupán a bőrét tudták visszajuttatni az eredeti tulajdonosnak. A kimlei, károlyházi és győri férfiakkal szemben nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette, illetve orgazdaság gyanújával indítottak eljárást.
A mosonmagyaróvári rendőröknek több alkalommal akadt már dolguk állatlopás miatt, ám általában szárnyasokat és sertéseket visznek el a tettesek. A tehénlopás még számukra is kuriózum, hiszen ritka, hogy ilyen nagy testű állatot visznek el. Sőt, ezúttal rövid idő alatt az elkövetők és – részben – az ellopott zsákmány is előkerült.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szívesen adna/kapna hóvirágot nőnapon?

Tovább olvasom