Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Szárnyalt a Veolia profitja az első félévben

A Magyarországon is érdekeltségekkel rendelkező francia Veolia Environnement, a világ egyik legnagyobb - saját becslése szerint piacvezető - környezetvédelmi és piaci tőkeértékre legnagyobb vízszolgáltató vállalata pénteken 70 százalékos profitemelkedést jelentett az idei első félévről.

Az erős növekedést főként új hulladékkezelési szerződéseinek, valamint a nyersanyagárak emelkedésének tulajdonítja.

Ezzel az első félévben az adózott eredmény 374 millió euró lett, a konszolidált bevétel viszont 1,2 százalékkal 17,18 milliárd euróra csökkent, az egy évvel korábbi 17,39 milliárdról. Az elemzők 16,91 milliárd eurót vártak.

A Veolia Environnement környezetgazdálkodási ágazatai több mint tíz évvel ezelőtt, az 1990-es évek elején jelentek meg a magyar piacon. A Veolia Water Solutions and Technologies irányítása alatt álló érdekeltségek, valamint a Dalkia Energia Zrt. - amely a francia Électricité de France és a Veolia Environnement közös tulajdonában áll - mintegy 50 önkormányzat több száz létesítményének energiaellátását biztosítja.

Tavaly kivásárolta az Organica VWS Zrt.-ből az Organica Holding 25 százaléknyi részvényét a fő tulajdonos, a Veolia Water Solutions and Technologies, és így a víz- és szennyvízkezelési tevékenységet folytató cég egyedüli tulajdonosa lett. A kivásárlás nyomán a cég Veolia Water Solution and Technologies Magyarország Zrt. néven folytatja tovább tevékenységét, a Veolia leánycégeként. A cég Magyarországon víz- és szennyvízkezelési technológiákat tervez, épít és üzemeltet.

Tavaly novemberben a Veolia magyar leányvállalata a 19 somogyi kistelepülést kiszolgáló, kaposvári székhelyű VízCoop Kft.-ben szerzett kisebbségi tulajdonrészt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vihar: nincs vége - A legmagasabb riasztást is kiadták

Szél, jég: az észak-alföldi régióra két óra után kiadták a legmagasabb szintű, piros riasztást. Tovább olvasom