Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Szárföldön megőrzik az értékeket

Szárföld új, társadalmi megbízatású polgármestere úgy véli, az eltelt egy hónap alatt egyre több időt tölt a falu ügyeivel A település első embere vasárnap is a lakosság rendelkezésére áll és ha kell, traktort vezet vagy vízvezetéket szerel. Legfőbb feladatának a település meglévő értékeinek fejlesztését tartja.
– A társadalmi megbízatásomat elődöm nyugdíjba vonulása miatt vállaltam el, bár 1990-től testületi tag vagyok – mondta Horváth Ferenc, Szárföld újonnan megválasztott, társadalmi megbízatású polgármestere. Ez utóbbi jelzővel kapcsolatban azért megjegyezte: az eltelt több mint egy hónap alapján azt kapta, amit a beosztástól elvárt, de egyre több időt tölt a település ügyes-bajos dolgainak intézésével. – Természetesen szívesen csinálom, hiszen ezért indultam a választásokon, ám azt hozzá kell tennem, hogy a cégem vezetését rá tudtam bízni egyik fiamra – avat be a polgármesterség „nehézségeibe” a rábaközi kisközség első embere. Úgy véli, ahhoz, hogy elképzelései megvalósuljanak, teljes embert kíván Szárföld vezetése és ez nem merül ki az irodai munkában, ha kell, vasárnap is a helybéliek rendelkezésére áll. Ahogy hangsúlyozta: olyan, hogy munkaidő, nincs, akkor és ott kell lenni, ahol szükséges. Információink szerint Horváth Ferenc ha kell, traktort vezet, ha kell, a kisebb javításokban is besegít a faluban. – Nem okoz gondot a fizikai munka, a műszaki problémákat amúgy is szeretem – mondta a „polihisztor” polgármester. Reményei szerint munkatársai is felveszik az általa diktált – néha nagyobb – iramot.
Legfőbb feladatának a település meglévő értékeinek megőrzését, fejlesztését tartja. Kijelentette: talán másoknak kicsi problémának tűnnek azok a feladatok, melyeket az elmúlt egy hónap során igyekeztünk megoldani, de úgy vélem, a temető környékének rendbetétele, az árkok és artézi kutak javítása mind-mind a falu lakóinak komfortérzetét növelik.
Szervezeti elképzeléseiről szólva hozzátette: Szárföldön nincsenek politizálók, csak a faluért tenni akarók. Testületében – amiben a rendszerváltás óta a jelenlegi polgármester is részt vállalt – állandó képviselőkkel dolgozik, ahogy mondta, csak a falu érdekeit szem előtt tartva. Egyetértve a képviselőkkel nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy Szárföld intézményeit megőrizzék a következő években is, de ehhez szükséges a lakosság segítsége is, hogy gyermekeiket a szárföldi intézményekbe járassák. – Az óvoda esetleg más épületbe helyezése lassan a körmünkre ég – mondta Horváth Ferenc. A polgármesteri hivatal dolgozói gárdájának átalakításával megvárja az új költségvetést, jelenleg egy munkatárssal kevesebb van, de nem akarnak a „takarónál tovább nyújtózni”.
Horváth Ferenc, Szárföld polgármestere zárásképpen hangsúlyozta: nemrég kialakított, új utcájukba szeretettel várják a falu jövőjének zálogait, a betelepülő fiatalokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lábunk legyen mindig szem előtt

A téli lábkényeztetéshez néha nem elég a fürdősó, levendulaolaj és a kenőcs. A problémás… Tovább olvasom